Etiopia nënshkruan marrëveshje me UNESCO -n për të ofruar edukim paqësor në universitete

(Raportuar nga: Transmetimi Fana. 18 gusht 2021)

Addis Ababa, 18 gusht 2021 (FBC) - Ministria e Shkencës dhe Arsimit të Lartë të Etiopisë dhe Organizata e Kombeve të Bashkuara për Shkencën dhe Kulturën e Arsimit (UNESCO) kanë nënshkruar një marrëveshje për të lehtësuar edukimin e paqes në universitete.

Statedshtë deklaruar me rastin se marrëveshja është fokusuar kryesisht në nxitjen e mekanizmave të zgjidhjes së konflikteve, parandalimin e konflikteve dhe rritjen e cilësisë së arsimit në institucionet e arsimit të lartë.

Arsimi do të fillojë në 6 universitete të zgjedhura të Etiopisë si provë, tregohet. Edukimi i paqes është i nevojshëm në institutet e arsimit të lartë të Etiopisë që strehojnë studentë nga prejardhje të ndryshme shoqërore dhe kulturore, tha me këtë rast Ministri i Shtetit i Shkencës dhe Arsimit të Lartë, Mulu Nega (PhD).

Ministri i Shkencës dhe Arsimit të Lartë, Samuel Urkato (PhD), Presidenti i Akademisë së Shkencave Etiopiane, Profesor Tsige Gebremariam, Ambasadori i Japonisë në Etiopi, Ito Takako, mes zyrtarëve të tjerë të lartë dhe presidentëve të universiteteve të ndryshme morën pjesë në ceremoninë e nënshkrimit.

Ministri Shtetëror i Shkencës dhe Arsimit të Lartë, Mulu Nega (PhD) dhe Drejtori i UNESCO -s në Etiopi, Yumiko Yokozeki nënshkruan marrëveshjen.

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...