Seminar Edukimi për Paqe në Somaiya (Indi)

Seminar Edukimi për Paqe në Somaiya (Indi)

(Artikulli origjinal: The Free Press Journal, 21 Mars 2016)

Duke kuptuar rëndësinë e paqes, KJ Kolegji Gjithëpërfshirës i Arsimit, Trajnimit dhe Kërkimit KJ Somaiya në bashkëpunim me Global Fundations organizoi një seminar kombëtar mbi Edukimin për Paqen këtë muaj. Vizitori kryesor për seminarin inaugurues ishte PK Hormis Tharakan - SPI i Kerala Cadre, ish-shefi i RAW, agjencia e inteligjencës së jashtme të Indisë.

Ai u përqëndrua në terrorizëm. Mysafiri i nderit dhe folësi kryesor ishte Dr. Subhash Chandra - Themelues i Besuar, Fondacioni Global i Paqes, New Delhi. Ai hodhi dritë mbi krijimin e vetëdijes shoqërore për paqen globale dhe harmoninë fetare dhe zhvillimin e vetëdijes globale të paqes. Kryesuesi i sesionit V. Ranganathan, u përqendrua në trajnimin e mësuesve, përmirësimin e teksteve dhe kurrikulës. Seminari kishte katër nëntema të gjera.

(Shko tek artikulli origjinal)

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top