Daisaku Ikeda mbi edukimin për paqe

“Arsimi duhet të kultivojë mençurinë për të refuzuar dhe rezistuar dhunën në të gjitha format e saj. Ajo duhet të nxisë njerëz që e kuptojnë dhe dinë intuitivisht - në mendjet e tyre, në zemrat e tyre, me tërë qenien e tyre - vlerën e pazëvendësueshme të qenieve njerëzore dhe botës natyrore. Unë besoj se një edukim i tillë mishëron luftën e përjetshme të civilizimit njerëzor për të krijuar një rrugë të paqartë drejt paqes. "

- Daisaku Ikeda (2002)

Mësoni më shumë dhe ndani këtë citat duke vizituar vetë Fushatën Globale për Edukimin për Paqen Kuotat dhe Memet e Edukimit për Paqen: Një Bibliografi e Edukimit për Paqe. Drejtoria bibliografike është një koleksion i redaktuar i citateve të shënimeve të perspektivave mbi teorinë, praktikën, politikat dhe pedagogjinë në edukimin për paqe. Çdo citim / hyrje bibliografike shoqërohet nga një meme artistike që inkurajoheni ta shkarkoni dhe përhapni përmes mediave sociale.

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...