Rinia e Përqendruar

Ftesë për të Rinj për të Dorëzuar Video në Kombet e Bashkuara për Ditën Ndërkombëtare të Paqes

Seksioni për arsimim i departamentit të informacionit publik të Kombeve të Bashkuara fton të rinjtë nga e gjithë bota midis moshës 15 dhe 24 vjeç të paraqesin video nga 10 deri në 15 sekonda në anglisht se si Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm mund të ndërtojnë paqen. Dorëzimet do të pranohen nga tani deri më 1 Shtator.

Ftesë për të Rinj për të Dorëzuar Video në Kombet e Bashkuara për Ditën Ndërkombëtare të Paqes Lexo më shumë »

Thirrja për dorëzime: Sfida e videove për të rinjtë e arsimit

Video Sfida e Arsimit për Rininë, e koordinuar nga Komisioni i Arsimit dhe e organizuar me mbështetjen e Ambasadorëve Globalë të Rinisë A World at School dhe MTV Voices, fton të rinjtë e moshës 13-30 vjeç të krijojnë një video prej 30 sekondash ose më pak duke iu përgjigjur njërës ose të dyjave. pyetjet: Si mund t'ju përgatisë arsimi për të ardhmen tuaj? Si do të dukej shkolla juaj ideale e së ardhmes? Afati i dorëzimit: 30 qershor 2016.

Thirrja për dorëzime: Sfida e videove për të rinjtë e arsimit Lexo më shumë »

Tani është koha për të mbështetur ndërtuesit e rinj të paqes

600 milion të rinj jetojnë në kontekste të brishta dhe të prekura nga konfliktet. Në shumë vende, të rinjtë përbëjnë mbi gjysmën e popullsisë. Ne kemi një mundësi të paparë për të shfrytëzuar përpjekjet e të rinjve drejt paqes, por vetëm nëse luftojmë mitet dhe mbështesim aktorët më efektivë të paqes. Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm, rishikimet gjithëpërfshirëse të arkitekturës së paqes të KB, Marrëveshja e Re, Samiti Botëror Humanitar dhe Rezoluta 2250 e Këshillit të Sigurimit të KB mbi Rininë, Paqen dhe Sigurinë kanë shkëlqyer në qendër të vëmendjes në ndërtimin e paqes tek të rinjtë.

Tani është koha për të mbështetur ndërtuesit e rinj të paqes Lexo më shumë »

Goi Peace Foundation: Konkurs Ndërkombëtar i Eseve për të Rinjtë

Ky konkurs vjetor i esesë i Fondacionit Goi Peace, një aktivitet i Programit Global të Veprimit të UNESCO-s për Edukimin për Zhvillim të Qëndrueshëm, organizohet në një përpjekje për të shfrytëzuar energjinë, imagjinatën dhe iniciativën e të rinjve botërorë në promovimin e kulturës së paqes dhe zhvillimit të qëndrueshëm. . Ai gjithashtu synon të frymëzojë shoqërinë që të mësojë nga mendjet e reja dhe të mendojë se si secili prej nesh mund të bëjë një ndryshim në botë. Tema e vitit 2016 është "Edukimi për të ndërtuar një të ardhme më të mirë për të gjithë". Ne jetojmë në një botë me shumë probleme komplekse, lokale dhe globale. Çfarë lloj edukimi dhe mësimi do të na ndihmonte t'i adresojmë këto sfida dhe të krijojmë një botë të qëndrueshme dhe një jetë më të mirë për të gjithë? Esetë mbarojnë më 15 qershor.

Goi Peace Foundation: Konkurs Ndërkombëtar i Eseve për të Rinjtë Lexo më shumë »

Aleanca e Qytetërimeve e Kombeve të Bashkuara (UNAOC) shpall Thirrjen për Aplikime për Ngjarjen e Rinisë në Forumin e 7-të Global në Baku, Azerbajxhan

(Burimi: Aleanca e Qytetërimeve të Kombeve të Bashkuara (UNAOC)) Nju Jork, SHBA, 9 dhjetor 2015 – Aleanca e Qytetërimeve të Kombeve të Bashkuara (UNAOC) ka kënaqësinë të njoftojë nisjen e thirrjes për

Aleanca e Qytetërimeve e Kombeve të Bashkuara (UNAOC) shpall Thirrjen për Aplikime për Ngjarjen e Rinisë në Forumin e 7-të Global në Baku, Azerbajxhan Lexo më shumë »

Scroll to Top