Rinia e Përqendruar

Riformulimi i narrativës së kampeve studentore pro-Palestineze: një angazhim për ndryshimin jo të dhunshëm

Fushimet e studentëve nuk janë vende urrejtjeje, ato janë vende dashurie ku triumfon jodhuna. Kërkesat e tyre synojnë t'i jepet fund dhunës dhe metodat e tyre pasqyrojnë të njëjtin qëllim. Përkushtimi i studentëve për kauzën e tyre përmes protestës paqësore është një angazhim i vërtetë ndaj aktivizmit përmes një thjerrëze edukimi për paqen.

Riformulimi i narrativës së kampeve studentore pro-Palestineze: një angazhim për ndryshimin jo të dhunshëm Lexo më shumë »

Kryebashkiakët për Paqe pret webinar për edukimin e paqes: Regjistrimi tani ofrohet në internet

Duke synuar stimulimin e aktiviteteve të paqes të udhëhequra nga të rinjtë në qytetet anëtare, Kryebashkiakët për Paqe organizuan një webinar për edukimin e paqes për t'u ofruar një mundësi udhëheqësve të rinj të përfshirë në aktivitetet e paqes për të shkëmbyer informacion mbi aktivitetet e tyre dhe për t'u përfshirë në dialog.

Kryebashkiakët për Paqe pret webinar për edukimin e paqes: Regjistrimi tani ofrohet në internet Lexo më shumë »

Papa do të takohet me 6000 studentë dhe drejtues nga Rrjeti Kombëtar i Shkollave për Paqe

6,000 nxënës, mësues dhe drejtues shkollash nga Rrjeti Kombëtar i Shkollave për Paqe do të takohen me Papa Françeskun më 19 prill. Takimi është pjesë e një programi të edukimit qytetar të quajtur “Ta transformojmë të ardhmen. Për paqe me vëmendje.”

Papa do të takohet me 6000 studentë dhe drejtues nga Rrjeti Kombëtar i Shkollave për Paqe Lexo më shumë »

UNAOC mirëpret grupin e ri të ndërtuesve të rinj të paqes për edicionin e 7-të të Iniciativës për Edukimin e Paqes

Aleanca e Qytetërimeve të Kombeve të Bashkuara (UNAOC) nisi edicionin e 7-të të programit të saj të Rindërtuesve të Paqes (YPB), duke mirëpritur një grup nga Amerika Latine dhe Karaibet. Programi YPB synon të krijojë një lëvizje globale të paqendërtuesve të rinj duke u ofruar atyre kompetenca për të çuar përpara diversitetin dhe mirëkuptimin ndërkulturor.

UNAOC mirëpret grupin e ri të ndërtuesve të rinj të paqes për edicionin e 7-të të Iniciativës për Edukimin e Paqes Lexo më shumë »

Forumi i Paqes Nanjing 2023 "Paqja, Siguria dhe Zhvillimi: Rinia në Veprim" u mbajt në Jiangsu, Kinë

Më 19-20 shtator 2023, Forumi i tretë i Paqes në Nanjing me temën “Paqja, Siguria dhe Zhvillimi: Rinia në Veprim” u mbajt me sukses në Jiangsu Expo Garden. Forumi u fokusua në “Paqja dhe Zhvillimi i Qëndrueshëm”.

Forumi i Paqes Nanjing 2023 "Paqja, Siguria dhe Zhvillimi: Rinia në Veprim" u mbajt në Jiangsu, Kinë Lexo më shumë »

OJQ-ja rinore bën thirrje për përpjekje për të trajtuar intolerancën fetare (Gana)

Nisma për Zhvillimin e Rinisë dhe Zërin (YOVI), një OJQ me qendër në Tamale, i ka bërë thirrje qeverisë dhe palëve të tjera të interesit të shtojnë përpjekjet për të trajtuar intolerancën fetare në Rajonin Verior, për bashkëjetesë paqësore.

OJQ-ja rinore bën thirrje për përpjekje për të trajtuar intolerancën fetare (Gana) Lexo më shumë »

“Ngjashmëria jonë është rruga përpara” thonë të rinjtë nga Ballkani Perëndimor

Akademia e parë Rinore 'Shteti i Paqes', e parë si një platformë edukative për kapërcimin e dallimeve dhe për parandalimin e konflikteve të ardhshme, u organizua nga BE në Bosnje dhe Hercegovinë në bashkëpunim me Qendrën Kërkimore të Post-Konfliktit nga 18 deri më 31 gusht.

“Ngjashmëria jonë është rruga përpara” thonë të rinjtë nga Ballkani Perëndimor Lexo më shumë »

UNAOC trajnon grupin e ri të paqendërtuesve të rinj nga Amerika Latine dhe Karaibet

UNAOC, me mbështetjen e UNOY, priti një seminar për ndërtimin e kapaciteteve për nëntëmbëdhjetë pjesëmarrës të rinj nga Amerika Latine dhe Karaibet nga 3-7 korrik 2023. Punëtoria u mundësoi udhëheqësve të rinj të hartojnë dhe zbatojnë ndërhyrje me ndikim në paqe.

UNAOC trajnon grupin e ri të paqendërtuesve të rinj nga Amerika Latine dhe Karaibet Lexo më shumë »

Scroll to Top