Shqyrtime të librit

Fuqizimi i Mësimdhënies: Hierarki Sfiduese për Drejtësi Sociale (Përmbledhje libri)

Marybeth Gasman rishikon librin e ri, "Ndërprerja e hierarkisë në arsim: Studentët dhe mësuesit që bashkëpunojnë për ndryshimin shoqëror", duke vërejtur se redaktorët mbështeten në punën e Freire, por janë gjithashtu kritikë ndaj saj. Ndryshe nga autori dhe teoricieni i mirënjohur, ata gërshetojnë racën në analizën e tyre në vend që të merren me të në mënyrë indirekte ose të përqendrojnë çështjet e lidhura me klasën kryesisht siç bëri Freire.

Fuqizimi i Mësimdhënies: Hierarki Sfiduese për Drejtësi Sociale (Përmbledhje libri) Lexo më shumë »

Rishikimi i Librit - Edukimi për paqen dhe të drejtat e njeriut: Një hyrje

Në "Edukimi për paqen dhe të drejtat e njeriut: Një hyrje", Maria Hantzopulos dhe Monisha Bajaj kanë shkruar një tekst hyrës të shkëlqyeshëm që zgjeron kuptimet tona dhe shërben si një platformë për të vazhduar t'i çojmë përpara studiuesit dhe praktikuesit në studimin dhe zbatimin e tyre të paqes dhe njerëzimit. edukimi për të drejtat.

Rishikimi i Librit - Edukimi për paqen dhe të drejtat e njeriut: Një hyrje Lexo më shumë »

Rishikimi i librit: “Edukimi në zhvillime: Vëllimi 3” nga Magnus Haavelsrud

Në librin e tij të fundit, Magnus Haavelsrud i sheh zhvillimet e paqes si lëvizje lart të barazisë, ndjeshmëri, shërimin e traumave të së kaluarës dhe të tanishmes dhe transformimin jo të dhunshëm të konfliktit. Haavelsrud pyet dhe përgjigjet se si arsimi mund të mbështesë dhe të fillojë lëvizje të tilla lart nga nivelet e jetës së përditshme në çështjet globale.

Rishikimi i librit: “Edukimi në zhvillime: Vëllimi 3” nga Magnus Haavelsrud Lexo më shumë »

Kthesa Dialogjike: Një ese rishikuese e "Ndërtimi i Paqes përmes Dialogut: Edukimi, Transformimi Njerëzor dhe Zgjidhja e Konflikteve"

"Ndërtimi i paqes përmes dialogut" është një koleksion i vlefshëm reflektimesh mbi kuptimin, kompleksitetin dhe zbatimin e dialogut. Koleksioni avancon kuptimin tonë të dialogut dhe zbatueshmërinë e tij në kontekste të shumëfishta dhe të larmishme. Kjo ese përmbledhëse nga Dale Snauwaert përmbledh reflektime specifike të dialogut në fushat e arsimit, pasuar nga një reflektim mbi kthesën dialoguese në filozofinë morale dhe politike.

Kthesa Dialogjike: Një ese rishikuese e "Ndërtimi i Paqes përmes Dialogut: Edukimi, Transformimi Njerëzor dhe Zgjidhja e Konflikteve" Lexo më shumë »

Perspektiva e planetit blu të Evelin Lindner për transformimin e poshtërimit dhe terrorit

Në këtë ese përmbledhëse, Janet Gerson shkruan se për të kuptuar Dr. Evelin Lindner dhe librin e saj të ri "Nderi, Poshtërimi dhe Terrori: Një Përzierje Shpërthyese dhe Si Ne Mund T'i Shkatërrojmë Me Dinjitet" është të kërkosh një qasje inovative transdisiplinare ndaj krizave kryesore të kohët tona. Qëllimi i saj është "aktivizmi intelektual" i paraqitur përmes një "mënyre piktori për të parë, një udhëtim në kërkim të niveleve të reja të kuptimit".

Perspektiva e planetit blu të Evelin Lindner për transformimin e poshtërimit dhe terrorit Lexo më shumë »

Rishikimi i librit - Për njerëzit: Një histori dokumentare e luftës për paqe dhe drejtësi në Shtetet e Bashkuara

"Për njerëzit: Një histori dokumentare e luftës për paqe dhe drejtësi në Shtetet e Bashkuara", redaktuar nga Charles F. Howlettt dhe Robbie Lieberman, është një vëllim në serinë e shtypit të epokës së informacionit: Edukimi për Paqen, redaktuar nga Laura Finley & Robin Cooper Ky përmbledhje, me autor nga Kazuyo Yamane, është një në një seri të botuar bashkë nga Fushata Globale për Edukimin për Paqen dhe In Factis Pax: Gazeta e Edukimit për Paqen dhe Drejtësisë Sociale drejt promovimit të bursave për arsimin e paqes.

Rishikimi i librit - Për njerëzit: Një histori dokumentare e luftës për paqe dhe drejtësi në Shtetet e Bashkuara Lexo më shumë »

Paqe e Drejtë e Qëndrueshme: Jeffery Sachs "Epoka e Zhvillimit të Qëndrueshëm"

Teoria e zhvillimit të qëndrueshëm të Jeffery Sachs, siç artikulohet në librin e tij jashtëzakonisht perceptues, origjinal dhe frymëzues, Epoka e Zhvillimit të Qëndrueshëm (New York: Columbia University Press, 2015), ofron një kornizë gjithëpërfshirëse analitike dhe normative për një konceptim të zgjeruar të paqes, të drejtat e njeriut dhe drejtësia globale, dhe edukimi për paqe.

Paqe e Drejtë e Qëndrueshme: Jeffery Sachs "Epoka e Zhvillimit të Qëndrueshëm" Lexo më shumë »

Rishikimi i Librit - Një sistem global i sigurisë: një alternativë ndaj luftës. Edicioni 2016

Një sistem global i sigurisë përmbledh disa propozime kryesore për t'i dhënë fund luftës dhe zhvillimin e qasjeve alternative për sigurinë globale që janë avancuar gjatë gjysmë shekullit të kaluar. Raporti gjithashtu pohon se një paqe e qëndrueshme është e mundur dhe një sistem alternative i sigurisë i nevojshëm për ta arritur atë. Për më tepër, nuk është e nevojshme të fillohet nga e para; shumica e bazave për një sistem alternative të sigurisë është tashmë e vendosur.

Rishikimi i Librit - Një sistem global i sigurisë: një alternativë ndaj luftës. Edicioni 2016 Lexo më shumë »

Rishikimi i librit: Kuptimi i kulturave të paqes

"Kuptimi i kulturave të paqes", redaktuar nga Rebecca L. Oxford, është një vëllim në serinë Press Age Age: Edukimi për Paqen, redaktuar nga Laura Finley & Robin Cooper. Ky përmbledhje, me autor nga Sandra L. Candel, është një në një seri të botuar bashkë nga Fushata Globale për Edukimin për Paqen dhe In Factis Pax: Gazeta e Edukimit për Paqen dhe Drejtësisë Sociale drejt promovimit të bursave për arsimin e paqes.

Rishikimi i librit: Kuptimi i kulturave të paqes Lexo më shumë »

Scroll to Top