Publikime

Thirrje speciale për Ditën e Tokës për kontribute në një vëllim që ripërcakton sigurinë globale nga një perspektivë feministe

Ripërcaktimi i sigurisë i ndërmarrë në këtë vëllim do të përqendrohet në Tokën në eksplorimet e saj konceptuale dhe do të kontekstualizohet brenda kërcënimit ekzistencial të krizës klimatike. Një supozim themelor i eksplorimeve është se ne duhet të ndryshojmë thellësisht të menduarit tonë, për të gjitha aspektet e sigurisë; para së gjithash, për planetin tonë dhe se si speciet njerëzore lidhen me të. Propozimet duhet të bëhen më 1 qershor.

Thirrje për kontribute për një siguri që ripërcakton vëllimin, "Perspektiva feministe mbi sigurinë globale: Përballja me krizat konvergjente ekzistenciale"

Ky koleksion do të eksplorojë perspektivat feministe të sigurisë dhe strategjitë e mundshme të ndryshimit për të transformuar sistemin global të sigurisë nga konflikti/kriza endemike në sigurinë njerëzore të qëndrueshme, të bazuar në shëndetin ekologjik dhe agjencinë dhe përgjegjësinë njerëzore. Propozimet duhet të bëhen më 15 maj.

Libër i ri: Drejtësia rikuperuese pas konfliktit

Janet Gerson dhe Dale Snauwaert paraqesin një kontribut të rëndësishëm në kuptimin tonë të drejtësisë pas konfliktit si një element thelbësor i etikës dhe drejtësisë globale përmes një eksplorimi të Tribunalit Botëror për Irakun (WTI). Parapamje falas e parathënies nga Betty A. Reardon.

Rishikimi i Librit - Edukimi për paqen dhe të drejtat e njeriut: Një hyrje

Në "Edukimi për paqen dhe të drejtat e njeriut: Një hyrje", Maria Hantzopulos dhe Monisha Bajaj kanë shkruar një tekst hyrës të shkëlqyeshëm që zgjeron kuptimet tona dhe shërben si një platformë për të vazhduar t'i çojmë përpara studiuesit dhe praktikuesit në studimin dhe zbatimin e tyre të paqes dhe njerëzimit. edukimi për të drejtat.

Çarmatosin Zemrat dhe Mendjet

George E. Griener, Pierre Thompson & Elizabeth Weinberg eksplorojnë rolin e dyfishtë të hibakusha, me disa që avokojnë për eleminimin total të armëve bërthamore, ndërsa të tjerët ia kushtuan jetën përpjekjeve shumë më pak të dukshme për të transformuar zemrat dhe mendjet. Kështu, trashëgimia e hibakusha-s mund të vlerësohet plotësisht duke shqyrtuar të dyja manifestimet e udhëheqjes së tyre në epokën bërthamore.

Scroll to Top