Opinion

Nuk ka më luftëra dhe ndalim të armëve bërthamore

Nëse diçka konstruktive vjen nga fatkeqësitë e Ukrainës, mund të jetë ngritja e volumit të thirrjes për shfuqizimin e luftës. Siç vëren Rafael de la Rubia, "konflikti i vërtetë është midis fuqive që përdorin njerëzit dhe vendet duke i manipuluar, shtypur dhe vënë ata kundër njëri-tjetrit për përfitime dhe përfitime... E ardhmja do të jetë pa luftë ose aspak". [Vazhdo te lexosh…]

Opinion

Lidhjet njerëzore të krijuara në vuajtjet njerëzore

Një element i anashkaluar në përvojën e COVID është se si mund të na çojë në reflektime mbi lidhjet njerëzore që na përcjellin gjatë vuajtjes, duke na dhënë një ndjenjë fizike aktuale të të qenit anëtarë të një familjeje njerëzore, të aftë për t'u kujdesur për njëri-tjetrin, siç duhet. nëse familja do të mbijetojë. Ky postim është një shembull i gjallë i një përvoje të tillë. [Vazhdo te lexosh…]

Opinion

Reparacionet: një enë dashurie shëruese dhe krijimi i një kulture riparimi

Personat e skllavëruar të shitur në të gjitha pjesët e botës, krimet e "skllavërisë moderne" dhe shfrytëzimi i sotëm i përhapur i punës njerëzore, thërrasin pedagogët e paqes kudo që të reflektojnë mbi këtë premtim nga Fushata e Reparacioneve në bazë dhe ta zbatojnë atë në edukimin për drejtësi për abuzuar dhe shfrytëzuar në të gjitha vendet dhe komunitetet tona përkatëse. [Vazhdo te lexosh…]

Sinjalizimet e veprimit

Një grua afgane i thërret gratë amerikane në solidaritet

Kjo letër e hapur nga një grua profesioniste në tjetrën, një administratore e universitetit afgan duhet të sfidojë të gjitha gratë amerikane që të përballen me pasojat e braktisjes së atyre që janë më të përgatitura për të udhëhequr Afganistanin drejt anëtarësimit konstruktiv në bashkësinë botërore: gratë e arsimuara, të pavarura përgjegjëse për arritjet në barazia sociale e shkelur tani nga talebanët. Me ndihmën e Zyrës së Shtëpisë së Bardhë të ngarkuar me çështjet gjinore, letra origjinale e pa redaktuar drejtuar Zëvendës Presidentes Kamala Harris i është dorëzuar zyrës së Zëvendës Presidentit. Shpresojmë se do të lexohet dhe diskutohet edhe në kurset për studimet e paqes dhe edukimin e paqes për t'u dhënë zë grave të pathëna në Afganistan në të njëjtat rrethana si shkrimtarja, disa prej të cilave shpresojmë se do të gjejnë vende në kolegjet dhe universitetet tona. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

OKB -së i kërkohet të shpallë një Ditë Globale të Edukimit për Paqen

Ambasadori Anwarul K. Chowdhury, ish-Nën-Sekretar i Përgjithshëm dhe Përfaqësues i Lartë i OKB-së dhe Themelues i Lëvizjes Globale për Kulturën e Paqes, foli në Konferencën e Parë Vjetore të Ditës së Edukimit të Paqes të organizuar virtualisht nga The Unity Foundation dhe Network Education Education Network. Organizatorët e konferencës mbështesin një axhendë për të krijuar një "Ditë Globale të Edukimit të Paqes". [Vazhdo te lexosh…]