Mundësitë e financimit

Çmimi i UNESCO TIK në arsim: Thirrja për nominime të hapura për projekte që krijojnë sinergji midis mësimit dixhital dhe edukimit të gjelbërimit

Çmimi i Mbretit Hamad Bin Isa Al-Khalifa të UNESCO-s për përdorimin e TIK-ut në arsim po pranon tani aplikime dhe nominime deri më 5 shkurt 2024. Tema e edicionit 2023 është "Mësimi dixhital për edukimin e gjelbër".

Çmimi i UNESCO TIK në arsim: Thirrja për nominime të hapura për projekte që krijojnë sinergji midis mësimit dixhital dhe edukimit të gjelbërimit Lexo më shumë »

Bursa Rinia për SDGs - Një program për Dekadën e Kombeve të Bashkuara të Shkencës së Oqeanit për Zhvillim të Qëndrueshëm (Varkë Paqe)

Peace Boat US njofton nisjen e një serie të re programesh si pjesë e Dekadës së Kombeve të Bashkuara të Shkencës së Oqeanit për Zhvillim të Qëndrueshëm që do të mbahet në bord të Peace Boat me temën e Ditës Botërore të Oqeaneve të OKB-së të këtij viti: “Planet Oqeani: Baticat po ndryshojnë. ” Udhëheqësit e të rinjve nga e gjithë bota janë të ftuar t'i bashkohen rrugëtimit. Afati i fundit për regjistrim/aplikim për bursë: 30 Prill 2023.

Bursa Rinia për SDGs - Një program për Dekadën e Kombeve të Bashkuara të Shkencës së Oqeanit për Zhvillim të Qëndrueshëm (Varkë Paqe) Lexo më shumë »

Thirrje për Aplikime: Programi i Paqendërtuesve të Rinj të UNAOC në Amerikën Latine dhe Karaibe 2023 (i financuar plotësisht)

Aplikimet janë të hapura për Programin e Paqendërtuesve të Rinj të UNAOC në Amerikën Latine dhe Karaibe 2023. UNAOC Young Peacebuilders është një nismë e edukimit për paqen që është krijuar për të mbështetur të rinjtë në fitimin e aftësive që mund të rrisin rolin e tyre pozitiv në çështjet e paqes dhe sigurisë dhe në parandalimi i konfliktit të dhunshëm. (Afati i aplikimit: 12 Mars)

Thirrje për Aplikime: Programi i Paqendërtuesve të Rinj të UNAOC në Amerikën Latine dhe Karaibe 2023 (i financuar plotësisht) Lexo më shumë »

Bursat e Paqes Rotarie të financuara plotësisht: MA ose Certifikatë në Studimet e Paqes dhe Zhvillimit

Promovimi i paqes është një nga shkaqet kryesore të Rotarit. Bursa Rotary Peace e financuar plotësisht, e cila mbulon shpenzimet e shkollimit dhe të jetesës, rrit kapacitetin e drejtuesve ekzistues për të parandaluar dhe zgjidhur konfliktin duke ofruar trajnime akademike, përvojë në terren dhe rrjetëzim profesional. Afati i aplikimit: 15 maj 2023.

Bursat e Paqes Rotarie të financuara plotësisht: MA ose Certifikatë në Studimet e Paqes dhe Zhvillimit Lexo më shumë »

Thirrje për nominime: Çmimi për paqen, heqjen bërthamore dhe të rinjtë e angazhuar në klimë (PACEY)

A njihni ndonjë projekt rinor që trajton paqen, çarmatimin bërthamor dhe/ose çështjet klimatike dhe që mund të nxitet nga një çmim prestigjioz me 5000 € në para për ta ndihmuar atë të ketë sukses? Nominimet duhet të bëhen më 30 dhjetor.

Thirrje për nominime: Çmimi për paqen, heqjen bërthamore dhe të rinjtë e angazhuar në klimë (PACEY) Lexo më shumë »

Programi i bashkëpunëtorëve të arsimit në Qendrën Ikeda: Thirrje për Propozime

I themeluar në vitin 2007, Programi i Anëtarëve të Arsimit nderon trashëgiminë arsimore të paqendërtuesit global Daisaku Ikeda dhe synon të avancojë kërkimin dhe bursën në fushën ndërkombëtare në rritje të studimeve Ikeda/Soka në arsim. Fellows do të kualifikohen për dy vjet financim me 10,000 dollarë në vit për të mbështetur disertacionet e doktoraturës në këtë fushë, duke përfshirë lidhjen e saj me filozofinë dhe praktikën e arsimit në përgjithësi. Aplikoni deri më 1 shtator 2022.

Programi i bashkëpunëtorëve të arsimit në Qendrën Ikeda: Thirrje për Propozime Lexo më shumë »

Mundësi granti për projekte të drejtuara nga fëmijët. Aplikoni deri më 31 Mars 2022

Laboratori i Zgjidhjeve për Fëmijë (CLS) synon të mbështesë të rinjtë në ndërmarrjen e veprimeve për të trajtuar varfërinë që prek fëmijët në komunitetet e tyre përmes zgjidhjeve të bazuara në edukimin dhe edukimin për paqen. Me mbështetjen e të rriturve, grupe fëmijësh ftohen të paraqesin idetë e tyre dhe të aplikojnë për një nga mikro-grantet tona (që variojnë nga 500 USD në 2000 USD) për të zbatuar një projekt të drejtuar nga fëmijët. Afati i aplikimit: 31 Mars.

Mundësi granti për projekte të drejtuara nga fëmijët. Aplikoni deri më 31 Mars 2022 Lexo më shumë »

Shoqëria Humor për Paqen e Jill Knox (Asoc. Për Humorin e Aplikuar dhe Terapeutik)

Bursa Jill Knox Humor for Peace ka për qëllim të kontribuojë në paqen përmes humorit duke u ofruar studentëve dhe fakultetit të studimeve të paqes mundësinë për t'u angazhuar në zhvillimin profesional përmes programit të Akademisë së Humorit të AATH.

Shoqëria Humor për Paqen e Jill Knox (Asoc. Për Humorin e Aplikuar dhe Terapeutik) Lexo më shumë »

Thirrje për Aplikime: Udhëheqësit transformues të paqes dhe drejtësisë

Shoqëruesit e përzgjedhur do të ftohen në Kolegjin Gettysburg për një javë programimi intensiv të krijuar për të zhvilluar aftësitë e tyre udhëheqëse në fushën e punës për paqe dhe drejtësi. Të gjithë studentët universitarë (nga Kanada, SH.B.A. dhe Meksika) me të paktën një vit akademik të mbetur në arsimin e tyre, pas përfundimit të bursës, kanë të drejtë të aplikojnë (afati: 15 shtator).

Thirrje për Aplikime: Udhëheqësit transformues të paqes dhe drejtësisë Lexo më shumë »

Bursat Rotary Paqe të financuara plotësisht: MA ose çertifikatë në Paqen dhe Studimet e Zhvillimit

Bursa Rotary Paqe e financuar plotësisht, e cila mbulon shpenzimet e shkollimit dhe të jetesës, rrit aftësinë e udhëheqësve ekzistues për të parandaluar dhe zgjidhur konfliktin duke ofruar trajnime akademike, përvojë në terren dhe rrjete profesionale. Afati i aplikimit 2022-23: 15 maj 2021.

Bursat Rotary Paqe të financuara plotësisht: MA ose çertifikatë në Paqen dhe Studimet e Zhvillimit Lexo më shumë »

Georg Arnhold Anëtar i Lartë për Edukim për Paqe të Qëndrueshme: Thirrje për aplikime

Instituti Georg Eckert është i kënaqur të shpallë Thirrjen për Aplikime për 2022 Georg Arnhold Anëtar i Lartë për Edukim për Paqe të Qëndrueshme. Emërimi ofron mundësinë për të kryer punë në fushën e arsimit për paqe të qëndrueshme. Afati i aplikimit: 31 janar 2021

Georg Arnhold Anëtar i Lartë për Edukim për Paqe të Qëndrueshme: Thirrje për aplikime Lexo më shumë »

Scroll to Top