Raportet e Aktivitetit

Mesa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolumbi

La mesa técnica de construcción de paz y convivencia escolar es un esfuerzo de un trabajo en equipo liderado por docentes orientadores de la ciudad de Ibagué, Kolumbi, mediante propuestas de proyectos en beneficio de las enstitucionale edukative edukative për kapitalin social. La mesa ha realizado en estos años de funcionamiento una cartografía social, estado del arte, applicativo web para que los docentes implementen guías didácticas en sus asignaturas, un documento de lineamientos de política pública y la recolección de la recolección de en las instituciones educativas de la ciudad.

(Tabela Teknike: Udhëtimi i punës ekipore për paqen në qytetin e Ibague, Kolumbi) Tabela teknike për ndërtimin e paqes dhe bashkëjetesën e shkollës është një përpjekje ekipore e udhëhequr nga mësuesit udhëzues nga qyteti i Ibagué, Kolumbi, përmes propozimeve të projektit për përfitimin e institucionet arsimore u fokusuan në forcimin e kapitalit social të qytetit. Në këto vite funksionimi, tabela ka realizuar një hartografi sociale, teknologjinë moderne, një aplikacion në internet për mësuesit për të zbatuar udhëzues mësimor në lëndët e tyre, një dokument udhëzimesh të politikave publike dhe një koleksion tregimesh të jetës për gjeste paqeje që ndodhin në institucionet arsimore të qytetit.

Mesa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolumbi Lexo më shumë »

Kryepeshkopi i Seulit dëshiron të ftojë të rinjtë koreano-veriorë në Ditën Botërore të Rinisë 2027

Kryepeshkopi Soon-taick Chung sugjeroi që fëmijët e Koresë së Veriut të ftohen në Ditën Botërore të Rinisë, që mbahet në Seul. Njoftimi i tij u bë në Forumin e Ndarjes së Paqes në Gadishullin e Tetë Korean, i cili trajtoi çështjet më urgjente që lindin nga 70-vjetori i armëpushimit. Përfshirja e të rinjve në mënyrat e pajtimit është një sfidë.

Kryepeshkopi i Seulit dëshiron të ftojë të rinjtë koreano-veriorë në Ditën Botërore të Rinisë 2027 Lexo më shumë »

UNESCO trajnon mësues në Arsimin për Paqe dhe Zhvillim të Qëndrueshëm (EPSD) në Myanmar

Zyra e Antenave e UNESCO-s në Yangon, Myanmar, trajnoi 174 arsimore, studentë, zhvillues të kurrikulave dhe administratorë shkollash në Arsimin për Paqe dhe Zhvillim të Qëndrueshëm (EPSD). Trajnimi synon të rrisë ndërgjegjësimin për këtë temë dhe të ndërtojë kompetencat e mësuesve dhe praktikuesve të arsimit në EPSD në Myanmar. 

UNESCO trajnon mësues në Arsimin për Paqe dhe Zhvillim të Qëndrueshëm (EPSD) në Myanmar Lexo më shumë »

Ministri i Arsimit Malajzia: shikoni në vend për të mësuar njerëzimin, paqen

Festat kryesore që festojnë malajzianët, si Diwali, janë raste të mrekullueshme që shkollat ​​t'u mësojnë nxënësve vlerat humanitare dhe bashkëjetesën paqësore. Prandaj, as ministri dhe as qeveria nuk do të akuzohen për futjen e politikës në shkolla.

Ministri i Arsimit Malajzia: shikoni në vend për të mësuar njerëzimin, paqen Lexo më shumë »

“Të mësojmë për paqe të qëndrueshme” – Dita Ndërkombëtare e Arsimit 2024

Për të festuar Ditën Ndërkombëtare të Arsimit, UNESCO organizoi një ditë dialogu mbi edukimin për paqe më 24 janar 2024 në selinë e Kombeve të Bashkuara në New York City me temën "Të mësojmë për paqe të qëndrueshme". Paneli përfshiu vërejtjet nga Tony Jenkins, koordinator i Fushatës Globale për Edukimin për Paqe. Video e ngjarjes është tashmë në dispozicion.

“Të mësojmë për paqe të qëndrueshme” – Dita Ndërkombëtare e Arsimit 2024 Lexo më shumë »

Rishikimi i fundvitit LACPSA-Gana

Viti 2023 paraqiti sfida për LACPSA-GANA, duke përfshirë fatkeqësitë e lidhura me klimën dhe konfliktet e dhunshme. Përpjekjet e tyre përfshinin promovimin e jodhunës, angazhimin me komunitetin, edukimin mbi ndryshimet klimatike dhe bashkëpunimin me median dhe shërbimet e urgjencës. Fokusi i tyre në të ardhmen është në angazhimin e institucioneve arsimore dhe vazhdimin e nderimit të Pionierëve të tyre të Paqes.

Rishikimi i fundvitit LACPSA-Gana Lexo më shumë »

Një Aleancë për Punën e Paqes – Bota PËRtej Luftës dhe “Fundación Escuelas de Paz” krijojnë lidhje

World BEYOND War dhe “Fundación Escuelas de Paz” kanë shpallur procesin e tyre të anëtarësimit, i cili shënon një hap të rëndësishëm në punën për shfuqizimin e luftës dhe ndërtimin e një kulture paqeje në Kolumbi.

Një Aleancë për Punën e Paqes – Bota PËRtej Luftës dhe “Fundación Escuelas de Paz” krijojnë lidhje Lexo më shumë »

Reflektim i fundvitit mbi edukimin për paqen në Indonezi

Në vitin 2023, sektori i arsimit indonezian u përball me raste të shumta dhune, me 23 raste të raportuara të ngacmimit në shkolla nga janari deri në shtator, një shifër që besohet se nënpërfaqëson situatën aktuale. Artikulli bën thirrje për reflektim mbi këto çështje nga këndvështrimi i studimeve të paqes dhe jo-dhunës, duke nxitur veprime të mëtejshme në vitin e ardhshëm për të siguruar një mjedis të sigurt arsimor në Indonezi.

Reflektim i fundvitit mbi edukimin për paqen në Indonezi Lexo më shumë »

Scroll to Top