Kanadaja dhuron 1.1 milion dollarë amerikanë për edukimin e paqes në Filipine

(Raportuar nga: Qendra e Transmetimit të Filipineve. 18 gusht 2021)

MANILA, Filipine - Kanadaja po dhuron fonde shtesë prej 1.1 milion dollarë amerikanë ose afërsisht 44 milionë dollarë në edukimin e paqes në Filipine, sipas një njoftimi për shtyp të lëshuar nga Ambasada Kanadeze në vend.

Në mënyrë të veçantë, qeveria kanadeze ka miratuar lëshimin e shumës në fjalë për të shtrirë zbatimin e "Programit të Edukimit Qytetar dhe Paqësor 1001 Netë" në Rajonin Autonom të Bangsamoro në Muslim Mindanao (BARMM).

Projekti Animating Change: 1001 Nights kërkon të mbështesë vazhdimësinë e të mësuarit të fëmijëve në klasat katër deri në gjashtë gjatë pandemisë COVID-19, duke promovuar paqen dhe stabilitetin në BARMM.

"1001 Netë" është një program argëtues arsimor me shumë platforma që përdor karikaturat për t'u mësuar fëmijëve aftësitë e jetës dhe vlerat qytetare, duke përfshirë jo-dhunën, të drejtat e njeriut, demokracinë dhe barazinë gjinore, si në mjediset mësimore formale ashtu edhe në ato joformale.

Duke rritur kuptueshmërinë e fëmijëve për vlerat qytetare, projekti synon të zvogëlojë cenueshmërinë e fëmijëve në BARMM ndaj shtytësve të paqëndrueshmërisë.

Projekti do të ofrojë trajnim dhe mbështetje edukative për 50,000 fëmijë (30,000 vajza), 5,000 prindër/kujdestarë (3,000 gra) dhe 1,500 mësues (1000 gra) në 100 shkolla në rajon.

Ajo do të jepet nga Studios Big Bad Boo, Inc me qendër në Vancouver, në koordinim me Ministrinë e Arsimit Bazë, të Lartë dhe Teknik të BARMM.

"Programi i Edukimit Qytetar dhe Paqësor 1001 Netë" bazohet në një seri televizive të animuar shumë të njohur dhe fituese të çmimeve të quajtur "1001 Netë", e cila është transmetuar si argëtim komercial në rrjetet kryesore televizive në mbi 70 vende për një auditor global mbi 100. milion njerëz.

1 Comment

  1. Ne duhet të përsërisim në Indi. Ne RightvTrack një Organizatë e Shoqërisë Civile me bazë në Kolkata që punon prej 30 vitesh me qasjen Integrates për zhvillimin e komunitetit, në të cilin procesi i Ndërtimit të Paqes është një nga strategjitë tona. Nëse punojmë së bashku do të kemi një rezultat më të mirë në ditët në vazhdim.

Bashkohu me diskutimin ...