Shoqata e Edukatorëve për Paqen Botërore mban takim

(Raportuar nga: Lajmet Ndërkombëtare. 11 maj 2017)

Shoqata Ndërkombëtare e Edukatorëve për Paqen Botërore (IAEWP) Pakistan mbajti takimin e saj të parë në Islamabad Club nën Kryesinë e Dr. N. M Larik, kancelar i IAEWP për Pakistanin, thotë një njoftim për shtyp.

Prezantimi i nënkryetarëve nga krahina të ndryshme u prezantua nga Sekretari i Përgjithshëm, Kapitulli i Pakistanit, Agha M. Pathan. Fjalimi kryesor u mbajt nga Kancelari i IAEWP, Pakistan, Profesor Dr. N. M Larik.

Nënkryetarët morën pjesë në takim; Noor Muhammad Pathan, sekretar i përgjithshëm / nënkryetar i Sindh; Profesor Dr. Maqsudul Hassan Nuri, nënkryetar për Pakistanin, Hafeez Khan, nënkryetar Punjab; Dr. Haneef Khalil, nënkryetar, PK; Panah Baloch, nënkryetar Balochistan (mori pjesë në internet).

Propozimet e diskutuara dhe aprovuara në takim ishin: Regjistrimi i IAEWP në Pakistan do të përpunohet në tre muajt e ardhshëm; faqja në internet e Kapitullit Pakistan do të shfaqet në Facebook; lista e anëtarëve do të përpilohet në provinca të ndryshme të Pakistanit; në muajin e ardhshëm do të organizohet një seminar mbi paqen dhe arsimin në Pakistan në Islamabad; fillimi i librit mbi ndërgjegjësimin e arsimit për paqen do të organizohet në provinca të ndryshme; artikuj mbi paqen, arsimin dhe harmoninë do të shkruhen në gazeta / revista të ndryshme të Pakistanit në gjuhët Angleze, Urdu, Pashto, Balochi, Saraiki dhe Sindhi; fillimisht, shpenzimet financiare për tubime / seminare do të kontribuohen nga anëtarët përmes ndarjes së ndërsjellë dhe të gjithë presidentët mirëpritën fillimin e aktiviteteve të IAEWP për harmoninë ndërfetare dhe promovimin e ndërgjegjësimit për Edukimin për Paqe. Takimi përfundoi me votën e falënderimeve për kryesuesin nga sekretari i përgjithshëm në emër të të gjithë anëtarëve.

(Shko tek artikulli origjinal)

Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top