Një mesazh urgjent për njerëzimin-nga një bletë punëtore

“Jodhuna është një forcë që vjen nga brenda kur i transformon ndjenjat e veçimit në marrëdhënie. Në një komunitet të dashur nga bletët.”

(Ripostuar nga Qendra Metta për Jo Dhunën, 2 gusht 2021)

Nga: Ekipi i Metta Center

Çrregullimi i klimës është të shkaktuara nga njeriu dhe, ndonëse kjo është e vështirë të pranohet për disa, ne mund të kemi një qasje shpresëdhënëse: nëse e kemi shkaktuar atë, ne bëjmë diçka për të. Pra, çfarë po na pengon? A do të mjaftojë protesta? Nëpërmjet thjerrëzave komplekse të Buzz, një bletë punëtore në një zgjua pranë jush, ne jemi të vetëdijshëm për një perspektivë të brendshme dhe një zë që rrallë dëgjohet - një zë që ofron njohuri nga Nëna Tokë dhe krijesat e saj se si ta zgjidhim dilemën tonë dhe se si duhet të mos dhuna luajnë një rol kritik. Siç tha në mënyrë të famshme Martin Luther King, Jr., e jona është një kohë "jo dhunë ose mosekzistence". Pra, cilin do të zgjedhim?

Ky animacion i shkurtër (me vepra arti dhe animacion nga Anabella Meijer   Tim Witte) u krijua duke pasur parasysh moshat 12-18 vjeç për të lehtësuar diskutimet rreth jodhunës dhe sfidave me të cilat përballet ndërprerja e klimës.

Transkripti është i disponueshëm këtu.

Plani i mësimit nga Qendra Metta

Ne jemi të gjithë në këtë së bashku: True-to-Life StOries për të Frymëzuar Veprimin Kreativ të Klimës, nga Rivera Sun për Metta Center

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...