Seminari i 6-të Vjetor Kombëtar i Komunitetit për Ndërtimin e Paqes sjell së bashku 18 edukatorë nga 10 kolegje dhe organizata

(Raportuar nga: David J. Smith Consulting, 5 nëntor 2018)

Nga David J. Smith

Seminari i 6 -të Vjetor Kombëtar i Kolegjit të Komunitetit për Ndërtimin e Paqes u mbajt nga 1 deri më 4 Nëntor 2018 në Shkollën për Analizën dhe Zgjidhjen e Konflikteve në Universitetin George Mason në Arlington, VA. Filluar në vitin 2013, seminari është krijuar për të avancuar mësimin dhe mësimin e ndërtimit të paqes dhe zgjidhjen e konflikteve në kolegjet e komunitetit. Gati 150 edukatorë kanë marrë pjesë në program.

Programi i këtij viti mblodhi së bashku 18 edukatorë dhe studentë nga Kolegji Santa Monica (CA), Valencia College (FL), College of Southern Maryland, Nassau Community College (NY), Northern Virginia Community College, Montgomery College (MC), Highline College (WA ), Kolegji Bellevue (WA), dhe Universiteti George Mason. Zyrtarë nga NAFSA gjithashtu morën pjesë.

Më poshtë është rendi i ditës për programin e këtij viti.

Të enjten, më 1 nëntor, seminari paraqiti Daryn Cambridge nga Grupi i Burimeve të Trajnimit i cili diskutoi çështje themelore në edukimin e paqes, përfshirë paqen pozitive dhe negative. Ai u ndoq nga prezantuesja kryesore e drekës Ninette Irabaruta, me origjinë nga Burundi, dhe një e diplomuar në Kolegjin e Komunitetit Southern Maine dhe Universitetin Brandeis. Ajo diskutoi udhëtimin e saj në SHBA

Vizitë në kolegjin komunitar në Institutin Amerikan të Paqes

Pasdite Imad Harb nga Qendra Arabe/Uashington, DC foli për çështjet aktuale në politikën e botës arabe dhe mënyrën e formimit të qeverive arabe. Ai u ndoq nga Ana Patel e Anëtarësimit të Paqes së Jashtme, e udhëhequr nga grupi në aktivitetet dhe ushtrimet e përdorura në programin e saj. Kjo u pasua nga një darkë mirëseardhjeje.

Të Premten, 2 Nëntor, pjesëmarrësit e seminarit vizituan Institutin Amerikan të Paqes (USIP) dhe Qendrën Amerikane të Diplomacisë (USDC). Në USIP, grupi u prit nga Jeff Helsing dhe Tina Luu. Ndarja e Helsing për punën dhe historinë e USIP.

Luu foli për punën në neuroshkencë dhe ndërtimin e paqes. Në USDC, Marti Estell dhe Cheryl Harris biseduan me grupin. Estell, një oficer i Shërbimit të Jashtëm në karrierë, tregoi për punën e USDC dhe mundësitë e karrierës për studentët dhe studentët e kolegjit të komunitetit. Harris, nga Byroja e Byrosë së Popullsisë, Refugjatëve dhe Migracionit, diskutoi politikën aktuale të qeverisë mbi refugjatët dhe emigrantët. Midis vizitave, Jason Barna nga Shërbimi i Parkut Kombëtar, vizitoi me grupin Memorialin e Lincoln dhe Memorialin e Martin Luther King, Jr.

Programi të Shtunën, 3 Nëntor filloi në 8 të mëngjesit dhe përfundoi në 8 pasdite Colman McCarthy filloi ditën duke ndarë përvojat e tij në mësimin e paqes dhe punës me të rinjtë. Ai foli për përvojat e tij duke intervistuar Nënë Terezën dhe udhëheqës të tjerë të paqes. Ai u ndoq në drekë nga Susan Hirsch dhe Agnieszka Paczynska nga Shkolla e Universitetit George Mason për Analizën dhe Zgjidhjen e Konflikteve të cilët diskutuan punën e tyre në avancimin e mësimit eksperimental në zgjidhjen e konflikteve. Colby Jeffers më pas udhëhoqi pjesëmarrësit në krijimin e muzikës rap. Michelle Breslauer nga Instituti për Ekonominë dhe Paqen tregoi për Indeksin Global të Paqes dhe mënyrën se si mund të përdoret me studentët. Kjo u pasua nga Maria Bryant nga Kolegji i Marylandit Jugor duke parë perspektivat sociologjike në kuptimin e bombardimit të Hiroshima dhe Susan Cushman e cila foli për mësimin e aplikuar në kursin e saj Intro to Peace Studies, dhe punën e saj drejt zhvillimit të një programi të studimeve të paqes në NCC Me Mbrëmja përfundoi me shfaqjen dhe diskutimin e disa filmave të shkurtër mbi refugjatët dhe emigrantët të prodhuar nga Qendra Pulitzer për Raportimin e Krizave dhe siguruar nga Ann Peters.

Dita e fundit, e diel, 4 nëntor, paraqiti Chip Hauss nga Aleanca për Ndërtimin e Paqes (AfP) i cili diskutoi çështjet aktuale në ndërtimin e paqes dhe punën e AfP, dhe Tony Jenkins nga Instituti Ndërkombëtar për Edukimin e Paqes dhe Fushata Globale për Edukimin e Paqes të cilët shikuan në pedagogjinë e edukimit të paqes. David J. Smith nga Qendra Forage dhe Universiteti George Mason, drejtori i seminarit, ndau rrugët e karrierës për studentët e kolegjit të komunitetit në këtë fushë, si dhe mundësitë e edukimit humanitar.

Seminari tjetër është planifikuar për Nëntor 2019 në Universitetin George Mason. Datat do të shpallen në fillim të vitit 2019. Seminari u mbajt në Montgomery College (MD) në 2013, dhe në North Virginia Community College nga 2014-2017.

Nga 2006-2009, gati 100 edukatorë morën pjesë në "Paqja dhe Siguria Globale në Kolegjet e Komunitetit dhe Komunitetet që Shërben: Një Seminar për Fakultetin dhe Administratorët e Kolegjit të Komunitetit" të organizuar nga USIP në Uashington, DC. USIP mbajti një seminar të ngjashëm në fund të viteve 1990 për fakultetin e kolegjit të komunitetit. Rezultatet e këtyre përpjekjeve çuan në Ndërtimin e Paqes në Kolegjet e Komunitetit: Një Burim Mësimor (USIP Press, 2013) redaktuar nga David J. Smith.

Nga më shumë informacion në lidhje me seminarin, kontaktoni David J. Smith në [email mbrojtur]

 

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...