500 Studentë Globalë për të mbajtur Marshin e Paqes pranë DMZ

(Raportuar nga: Radio Botërore KBS. 16 maj 2017)

Rreth 500 studentë nga e gjithë bota planifikojnë të mbajnë një marshim paqeje pranë Zonës së Demilitarizuar (DMZ) që ndan dy Koretë.

Provinca Gangwon e Arsimit tha të martën se do të mbajë festivalin botëror të arsimit për paqe 2017 nga 27 deri më 31 maj në Gangneung dhe Goseong.

Rreth 500 studentë të shkollës së mesme dhe të mesme, si dhe mësues nga shtatë vende, duke përfshirë Japoninë, Kinën, Rusinë dhe Indonezinë planifikojnë të marrin pjesë.

Ngjarja sponsorizohet bashkërisht nga komiteti organizues i Lojërave Olimpike Dimërore Pyeongchang 2018 dhe Qendra Aziatiko-Paqësore e Edukimit për Mirëkuptim Ndërkombëtar nën UNESCO.

Pjesëmarrësit planifikojnë të mbajnë një debat mbi mënyrat për të bërë një botë më të mirë dhe paqësore në Gangneung.

Ata më pas janë caktuar për të vizituar Observatorin e Unifikimit të vendosur në Goseong dhe për të mbajtur një marshim paqeje në muzeun aty pranë DMZ.

(Shko tek artikulli origjinal)

Bëhu i pari që komenton

Bashkohu me diskutimin ...