Takimi i 4-të i Alumnit të GJEDNJ: Shkëmbimi Profesional dhe Personal si pjesë e Bashkëpunimit Transnacional

(Burimi: Buletini i GJEDNJ-së)

Zhvillimi i strategjive të përbashkëta dhe krijimi i rrjeteve globale: ky ishte fokusi i konferencës së alumni të Qendrës Evropiane për të Drejtat Kushtetuese dhe të Njeriut (GJEDNJ) të mbajtur nga 5 deri më 7 nëntor 2015 në Berlin. Në takimin e katërt vjetor të të diplomuarve, mbi 80 ish-studentë të Programit të Edukimit, stafi i GJEDNJ dhe partnerë, përfshirë edhe nga Fondacioni Bertha, u takuan për të shkëmbyer përvojat e tyre profesionale dhe personale në punën ndërkombëtare të të drejtave të njeriut. Pjesëmarrësit erdhën nga Australia, Austria, Bangladeshi, Kanadaja, Kili, Gjermania, Franca, India, Irlanda, Italia, Malajzia, Meksika, Hollanda, Palestina, Filipinet, Spanja, Zvicra, Tajvani, MB dhe SH.B.A. Në diskutimin e tyre ata vendosën fokus të veçantë në punën me personat e prekur dhe komunitetet dhe mbledhjen e provave të përgjegjshme. Këto çështje u diskutuan më në detaje në punëtoritë për migracionin, gjininë dhe ekstraktivizmin, pesticidet, dronët dhe kushtet e punës në zinxhirët e prodhimit global. Me rastin e takimit, Programi i Edukimit publikoi një broshurë për aktivitetet e tij.

 

 

(Shko tek burimi)

Mbyll
Bashkojuni fushatës dhe na ndihmoni #SpreadPeaceEd!
Ju lutem më dërgoni email:

Bashkohu me diskutimin ...

Scroll to Top