Publikime

Thirrje speciale për Ditën e Tokës për kontribute në një vëllim që ripërcakton sigurinë globale nga një perspektivë feministe

Ripërcaktimi i sigurisë i ndërmarrë në këtë vëllim do të përqendrohet në Tokën në eksplorimet e saj konceptuale dhe do të kontekstualizohet brenda kërcënimit ekzistencial të krizës klimatike. Një supozim themelor i eksplorimeve është se ne duhet të ndryshojmë thellësisht të menduarit tonë, për të gjitha aspektet e sigurisë; para së gjithash, për planetin tonë dhe se si speciet njerëzore lidhen me të. Propozimet duhet të bëhen më 1 qershor. [Vazhdo te lexosh…]

Sinjalizimet e veprimit

Një mesazh për të gjitha shtetet anëtare të OKB-së dhe udhëheqësit e Kombeve të Bashkuara (Ukrainë)

“Lufta në Ukrainë kërcënon jo vetëm zhvillimin e qëndrueshëm, por mbijetesën e njerëzimit. Ne u bëjmë thirrje të gjitha kombeve, që veprojnë në përputhje me Kartën e OKB-së, që ta vënë diplomacinë në shërbim të njerëzimit duke i dhënë fund luftës përmes negociatave, përpara se lufta të na përfundojë të gjithëve.” – Rrjeti i Zgjidhjeve për Zhvillim të Qëndrueshëm [Vazhdo te lexosh…]

Opinion

Nuk ka më luftëra dhe ndalim të armëve bërthamore

Nëse diçka konstruktive vjen nga fatkeqësitë e Ukrainës, mund të jetë ngritja e volumit të thirrjes për shfuqizimin e luftës. Siç vëren Rafael de la Rubia, "konflikti i vërtetë është midis fuqive që përdorin njerëzit dhe vendet duke i manipuluar, shtypur dhe vënë ata kundër njëri-tjetrit për përfitime dhe përfitime... E ardhmja do të jetë pa luftë ose aspak". [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Deklaratë për Ukrainën nga Grupi i Punës për Edukimin për Paqe të Partneritetit Global për Parandalimin e Konflikteve të Armatosura

Grupi i Punës për Edukimin për Paqe të Partneritetit Global për Parandalimin e Konflikteve të Armatosura u bën thirrje drejtuesve të institucioneve arsimore, universiteteve dhe shkollave të zbatojnë edukimin për paqen për të trajtuar dezinformimin, për të nxitur kohezionin social dhe për të mbështetur shërimin nga traumat. [Vazhdo te lexosh…]