Sinjalizimet e veprimit

Një grua afgane i thërret gratë amerikane në solidaritet

Kjo letër e hapur nga një grua profesioniste në tjetrën, një administratore e universitetit afgan duhet të sfidojë të gjitha gratë amerikane që të përballen me pasojat e braktisjes së atyre që janë më të përgatitura për të udhëhequr Afganistanin drejt anëtarësimit konstruktiv në bashkësinë botërore: gratë e arsimuara, të pavarura përgjegjëse për arritjet në barazia sociale e shkelur tani nga talebanët. Me ndihmën e Zyrës së Shtëpisë së Bardhë të ngarkuar me çështjet gjinore, letra origjinale e pa redaktuar drejtuar Zëvendës Presidentes Kamala Harris i është dorëzuar zyrës së Zëvendës Presidentit. Shpresojmë se do të lexohet dhe diskutohet edhe në kurset për studimet e paqes dhe edukimin e paqes për t'u dhënë zë grave të pathëna në Afganistan në të njëjtat rrethana si shkrimtarja, disa prej të cilave shpresojmë se do të gjejnë vende në kolegjet dhe universitetet tona. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

OKB -së i kërkohet të shpallë një Ditë Globale të Edukimit për Paqen

Ambasadori Anwarul K. Chowdhury, ish-Nën-Sekretar i Përgjithshëm dhe Përfaqësues i Lartë i OKB-së dhe Themelues i Lëvizjes Globale për Kulturën e Paqes, foli në Konferencën e Parë Vjetore të Ditës së Edukimit të Paqes të organizuar virtualisht nga The Unity Foundation dhe Network Education Education Network. Organizatorët e konferencës mbështesin një axhendë për të krijuar një "Ditë Globale të Edukimit të Paqes". [Vazhdo te lexosh…]