Muaj: mund 2020

Jo kthim mbrapa: Çfarë mund të thotë rifillimi i testimit bërthamor për një normalitet të ri?

Çdo përparim i bërë drejt kontrollit të përhapjes së armëve bërthamore, si dhe eliminimin e tyre, vihet në rrezik nga mundësia e rifillimit të provave bërthamore. Edukatorët e paqes duhet t'i kushtojnë vëmendje serioze dhe të menjëhershme kësaj Deklarate nga Abolition 2000 nëse duam të arrijmë normalitetin e ri që kemi filluar të mendojmë.

Rishikimi i Pedagogjisë sonë në Ecjen e Shtegut drejt një Normaliteti të Ri

Kjo Lidhje Corona është një shoqëruese pedagogjike e postimit të mëparshëm të "Manifesti për një normalitet të ri". Duke u përqëndruar në vizionin e një bote të transformuar që informon Manifesti, Betty Reardon mbron një rishikim dhe rishikim të praktikës së edukimit për paqe, në mënyrë që fusha të jetë në gjendje të përgatisë më mirë qytetarët për të vepruar në këtë moment të jashtëzakonshëm të mundësive.

Manifesti për një normalitet të ri

Në këtë Lidhje Corona, ne prezantojmë Manifestin për një Normalitet të Ri, një fushatë nga Këshilli Amerikan Latine për Kërkime të Paqes (CLAIP), qëllimi i të cilit është të gjenerojë një rrjedhë të mendimit kritik të normalitetit përpara pandemisë. Kjo fushatë synon gjithashtu të stimulojë angazhimin e qytetarëve për ndërtimin pjesëmarrës të një normaliteti të ri të drejtë dhe të domosdoshëm përmes ndërgjegjësimit dhe reflektimit kolektiv.

Konflikti në Kashmir dhe ëndrrat e shkatërruara të rinisë

Konflikti tre dekadësh i vjetër në Kashmir ka dërguar mijëra çanta trupash në varre të parakohshme. Mukhtar Dar shpjegon se si mungesa e largpamësisë dhe investimeve në arsim ka bërë që më shumë të rinj të zgjedhin dhunën si mënyrë jetese.

Bota Prapa Almanakut të Paqes së Luftës

Bota PJESA Almanaku i Paqes së Luftës ju lejon të dini hapa të rëndësishëm, përparimin dhe pengesat në lëvizjen për paqe që kanë ndodhur në çdo ditë të vitit. Merrni kopjen tuaj sot!

Mbyllja e lidhur: Nga stresi i ngritur kolektiv te shërimi kolektiv

Ata me përvojë paraprake të frikës kolektive, veçanërisht të mbijetuarit e gjenocidit në Ruandë, mund të shkaktohen nga kriza aktuale korona. Jean Pierre Ndagijimana ofron përgjigje të informuara nga trauma për trajtimin e përvojave të mëparshme të frikës kolektive në momentin aktual.

Edukimi për Paqen në një Botë të Frikësuar

Colins Imoh, një edukator nigerian i paqes, reflekton se si disa nga konceptet themelore të edukimit për paqe, mes tyre, barazia, solidariteti dhe universaliteti, sfidohen nga kushtet e pashembullta të një pandemie në të cilën të gjithë fjalë për fjalë "kanë frikë për jetën e tyre "

Scroll to Top