Publikime

Pedagogjia ndër-sektoriale: Praktikat e Edukimit Krijues për Punën Gjinore dhe Paqen

"Pedagogjia ndër-sektoriale: Praktikat e edukimit krijues për punën gjinore dhe paqen", nga Gal Harmat, i mëson arsimtarët të përdorin metoda inovative të të mësuarit për të inkurajuar studentët të rimendojnë kulturën, gjininë, racën, orientimin seksual dhe klasën shoqërore. Dy kapitujt e parë janë me qasje të hapur dhe falas për tu shkarkuar! [Vazhdo te lexosh…]

kurrikula

Këshillë mbi edukimin për paqen Këshillë # 99: të mësuarit për të identifikuar udhëheqësit e rinj të paqes

Ne jemi frymëzuar nga dhënia e Çmimit Nobel për Paqe 2019 Abiy Ahmed Ali, i cili ilustron shumë nga cilësitë e udhëheqjes së paqes që dëshirojmë te zyrtarët tanë të zgjedhur. Kjo këshillë mësimore, nga libri i ri "Të mësojmë mësimet e jetës: Këshilla frymëzuese për krijimin e paqes në kohë të trazuara", na fton të marrim parasysh cilësitë e udhëheqësve që dëshirojmë vërtet dhe na fton të shqyrtojmë se si mund të lëshojmë të njëjtin potencial udhëheqës në studentët. [Vazhdo te lexosh…]

Kuotat

Daisaku Ikeda mbi edukimin për paqe

“Arsimi duhet të kultivojë mençurinë për të refuzuar dhe rezistuar dhunën në të gjitha format e saj. Ajo duhet të nxisë njerëz që në mënyrë intuitive kuptojnë dhe dinë - në mendjet e tyre, në zemrat e tyre, me tërë qenien e tyre - vlerën e pazëvendësueshme të qenieve njerëzore dhe botës natyrore. Unë besoj se një arsim i tillë mishëron luftën e përjetshme të civilizimit njerëzor për të krijuar një rrugë të paqartë për paqen. " - Daisaku Ikeda [Vazhdo te lexosh…]