hulumtim

Ridefinimi i maskulinitetit në Afganistan

Sjellja e dhunshme dhe agresive - veçanërisht nga burrat e rinj - është bërë një normë e pranuar e shoqërisë afgane. Kjo përmbledhje e paqes përmbledh gjetjet fillestare të një projekti pilot për të vlerësuar ndikimin e dekadave të konfliktit dhe dhunës mbi burrat e rinj afganë dhe efektin e përpjekjeve për t'i mësuar atyre tolerancën, maskulinitetin paqësor dhe aftësitë themelore të zgjidhjes së konflikteve dhe ndërtimin e paqes. [Vazhdo te lexosh…]

e Privatësisë

Edukimi për të Drejtat e Njeriut ka nevojë për Vëmendje më të Mirë në Arsimin e Lartë të Sh.B.A.

Rrjeti i Edukatorëve për të Drejtat e Njeriut USA (HRE USA) dhe Konsorciumi Universitar dhe Kolegj për Edukimin për të Drejtat e Njeriut (UCCHRE) paraqitën një raport në Këshillin e KB për të Drejtat e Njeriut duke theksuar nevojën për arsimim më të madh për të drejtat e njeriut nëpër institucionet e arsimit të lartë në Shtetet e Bashkuara. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Fondacioni Adyan të marrë Çmimin e Paqes Niwano

Fondacioni i Paqes Niwano do t'i akordojë Çmimin e 35-të të Paqes Niwano Fondacionit Adyan në Liban në njohjen e shërbimit të tij të vazhdueshëm për ndërtimin e paqes globale, veçanërisht zhvillimin e tij të një programi për fëmijë dhe edukatorë që ofrojnë udhëzime për paqen dhe pajtimin për ata që preken nga Lufta siriane. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Para masakrës në shkollën e quajtur për nder të saj, Marjory Stoneman Douglas ishte atje kur u nënshkrua Bill Brady

Shkolla në Florida, ku një student i dëbuar vrau 17 persona me një pushkë sulmi në ditën e Shën Valentinit u emërua pas një kampioni të mjedisit, votimit të grave dhe të drejtave civile i cili mori Medaljen Presidenciale të Lirisë kur ajo ishte 103. Të njëjtën ditë në 1993 kur Marjory Stoneman Douglas mori medaljen nga Presidenti Bill Clinton në Shtëpinë e Bardhë, ajo ishte ftuar të dëshmonte nënshkrimin e Bill Brady, i cili vendosi një kontroll federal të sfondit për ata që kërkonin të blinin armë zjarri. [Vazhdo te lexosh…]