Shqyrtime të librit

Rishikimi i librit: Kuptimi i kulturave të paqes

"Kuptimi i kulturave të paqes", redaktuar nga Rebecca L. Oxford, është një vëllim në serinë Press Age Age: Edukimi për Paqen, redaktuar nga Laura Finley & Robin Cooper. Ky përmbledhje, me autor nga Sandra L. Candel, është një në një seri të botuar bashkë nga Fushata Globale për Edukimin për Paqen dhe In Factis Pax: Gazeta e Edukimit për Paqen dhe Drejtësisë Sociale drejt promovimit të bursave për arsimin e paqes. [Vazhdo te lexosh…]

Raportet e Aktivitetit

Trajnimi për Udhëheqje i UNESCO ESD, i hartuar nga Earth Charter International, është pilot në të gjithë botën

Gjatë shkurtit të vitit 2017, mbi njëqind udhëheqës të rinj të qëndrueshmërisë u mblodhën në Dublin, Bejrut, Nairobi dhe Nju Delhi për të trajnuar në Udhëheqjen e Edukimit për Zhvillim të Qëndrueshëm (ESD) duke përdorur një program mësimor të UNESCO-s të zhvilluar nga Earth Charter International (ECI). [Vazhdo te lexosh…]

Mundësitë e financimit

Kërkesa për Aplikime: Grantet e Mësimit YouthPower për Avancimin e Bazës së Provave për Zhvillimin Pozitiv të Rinisë-Transformuese Gjinore

Marrja e Cents International nën Agjencinë e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), e financuar nga kontrata YouthPower Learning po fillon një kërkesë për aplikime: "Grantet për të Mësuarit e YouthPower për Avancimin e Bazës së Provave për Zhvillimin Pozitiv të Rinisë-Transformuese Gjinore". Afati i fundit i aplikimit: 13 Prill 2017. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Mësuesit duhet të heqin 'neuromitin' e stileve të të mësuarit, thonë shkencëtarët

Akademikë të shquar nga botët e neuroshkencës, arsimit dhe psikologjisë shprehin shqetësime mbi popullaritetin e metodës duke vërejtur se ajo është joefektive, humbje burimesh dhe potencialisht edhe e dëmshme pasi mund të çojë në një qasje fikse që mund të dëmtojë potencialin e nxënësve për të aplikuar ose përshtatur mënyra të ndryshme të të mësuarit. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Siguria, arsimi thelbësor për ndërtimin e paqes - Ministri i Arsimit (Nigeri)

Ministri i Arsimit, Malam Adamu Adamu, thotë se përmirësimi i sigurisë njerëzore dhe arsimit janë thelbësore për ndërtimin e paqes dhe mund të arrihen vetëm përmes përpjekjeve kolektive të palëve të interesuara. "" Againstshtë kundër këtij sfondi që Ministria Federale e Arsimit e merr shumë seriozisht çështjen e arsimit të fëmijës nigerian. Ato janë blloqet ndërtuese të paqes në shoqëri dhe të ardhmen tonë ”.

[Vazhdo te lexosh…]