Publikime

Pedagogjia transformuese e paqes: Nxitja e një praktike reflektuese, kritike dhe gjithëpërfshirëse për studimet e paqes

Ky artikull nga Tony Jenkins ofron një kornizë të shkurtër filozofike dhe pedagogjike dhe arsyetimin për pedagogjinë transformuese të paqes si një qasje dhe filozofi e preferuar e mësimdhënies dhe mësimit në studimet e paqes. Pedagogjia transformuese e paqes nxit zhvillimin e një praktike vetë-reflektuese dhe ushqen një marrëdhënie holistike, përfshirëse midis dimensioneve të brendshme (personale) dhe të jashtme (politike, të orientuara drejt veprimit) të ndërtimit të paqes. Kjo praktikë është baza si për konsideratë të brendshme ashtu edhe për veprim shoqëror dhe politik që ndiqet nga studimet e paqes. [Vazhdo te lexosh…]

Mundësitë e financimit

14 Bursa për Inovacionin Social që Duhet T'i Njihni

Në hapësirën e ndikimit shoqëror, bursat janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të ushqyer atë shkëndijë dhe për të ndërtuar aftësitë thelbësore për karrierën e ndërmarrjes së ndryshimeve me ndikim të lartë. Pavarësisht nëse jeni një i sapodiplomuar, një udhëheqës i një sipërmarrje shoqërore funksionuese ose një profesionist që kërkon një ndërrim të plotë të karrierës, ka një shoqëri atje për ju. Shikoni këtë listë të 14 mundësive të shoqërimit të ndikimit social të kuruar nga Ashoka U. [Vazhdo te lexosh…]

Punë

Global Kids kërkon Drejtorin e Programeve

Global Kids, Inc. po kërkon një Drejtor shumë të kualifikuar dhe me përvojë të Programeve. Drejtori i Programeve punon krah për krah me Drejtorin Ekzekutiv për të zhvilluar, mbështetur dhe mbikëqyrur programet e gjera të shkollës dhe qendrës së GK në New York City dhe Washington, DC, si dhe iniciativa të veçanta vendore dhe ndërkombëtare. Afati i fundit i aplikimit: 13 janar 2017. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Bërja e historisë në Kombet e Bashkuara: Asambleja e Përgjithshme miraton një Deklaratë mbi të Drejtën për Paqe të promovuar nga organizatat e shoqërisë civile

Më 19 Dhjetor 2016, plenari i Asamblesë së Përgjithshme të KB (UNGA) ratifikoi nga shumica e Shteteve Anëtare të saj Deklaratën për të Drejtën për Paqe siç ishte miratuar më parë nga Komiteti i Tretë i UNGA më 18 nëntor 2016 në New York dhe Këshilli i të Drejtave të Njeriut (HRC) më 1 korrik 2016 në Gjenevë. [Vazhdo te lexosh…]

Rinia e Përqendruar

Kërkimi për Common Ground kërkon testues beta për lojëra inovative të mediave sociale

Gjatë dy viteve të fundit, Kërkimi për Tokën e Përbashkët ka mbledhur së bashku ekspertë nga inxhinieria, marketingu dhe akademia me ndërtuesit e rinj të paqes nga e gjithë bota. Ata kanë parashikuar një mënyrë të re për të arritur të rinjtë me një vizion të lidershipit global: "Beteja për njerëzimin" - një platformë globale, në internet, ku mediat sociale takojnë lojëra video në jetën reale. [Vazhdo te lexosh…]

Shqyrtime të librit

Rishikimi i librit: Edukimi i paqes nga baza

"Edukimi i paqes nga baza", redaktuar nga Ian M. Harris, është një vëllim në serinë Press Age Age: Edukimi për Paqen, redaktuar nga Laura Finley & Robin Cooper. Ky përmbledhje, me autor nga Mallory Servais, është një në një seri të botuar bashkë nga Fushata Globale për Edukimin për Paqen dhe In Factis Pax: Revista e Edukimit për Paqen dhe Drejtësisë Sociale drejt promovimit të bursave për arsimin e paqes. [Vazhdo te lexosh…]