Muaj: nëntor 2016

Mos thuaj asgjë: adresimi i garës në klasë

Shumë studentë zezakë dhe kafe janë arsimuar në sistemet shkollore dhe klasat ku ata, pavarësisht se përbëjnë shumicën racore, mësohen se si të kuptojnë një botë nga një staf i përbërë nga një pakicë e fuqishme. Kur mësuesit e tyre zgjedhin të heshtin për momentet e tensionit racor ose të dhunës - dhunë që mund të prekë fare mirë komunitetet ose familjet e studentëve - këta fëmijë kujtohen hapur për vendin e tyre inferior në shoqëri.

Libër i ri - Edukimi për Paqen në një shoqëri të prekur nga konfliktet: Një udhëtim etnografik

Nismat për edukimin e paqes kanë qenë subjekt i debateve të nxehta publike dhe deri më tani kompleksitetet e përfshira nuk janë kuptuar plotësisht. Kjo analizë shumë shtresore shqyrton sesi mësuesit negociojnë sfidat ideologjike, pedagogjike dhe emocionale në përpjekjet e tyre për të miratuar një politikë të edukimit për paqe. Duke u përqëndruar kryesisht në studimin e rastit të Qipros së prekur nga konflikti, Michalinos Zembylas, Constadina Charalambous dhe Panayiota Charalambous vendosin çështjen qipriote brenda debateve më të gjera teorike dhe metodologjike në terren dhe hulumtojnë implikimet e gjetjeve të tyre për teorinë dhe praktikën.

Aplikoni Tani: Programi i Shkëmbimit i Liderëve të Rinj Irakianë për studentë të shkollës së mesme Irakene dhe SH.B.A.

Programi i Shkëmbimit i Udhëheqësve të Rinj Irakianë për studentë të shkollës së mesme Irakiane dhe SH.B.A., studentë universitarë Irakianë dhe mentorë të rritur irakianë është i kënaqur të shtrijë këtë mundësi të bursave të financuar plotësisht për udhëheqës të rinj të talentuar dhe të përkushtuar dhe edukatorë të të rriturve nga Iraku dhe Shtetet e Bashkuara për të aplikuar për një program drejtimi veror në Shtetet e Bashkuara. Sigurohuni që të aplikoni tani: afatet e aplikimit fillojnë 1 dhjetor 2016.

Këshilla dhe burime për biseda më të mira të Falënderimeve

Koalicioni Kombëtar për Dialog dhe Bisedim ka zhvilluar Gjashtë Këshilla për Bisedat e Menduara të Festave. Për shumë njerëz, festa e Falenderimeve këtë javë dhe sezoni i festave rreth qoshe sjell gjasat e bisedave të vështira dhe luftimeve të djathta rreth tryezës së darkës. Biseda për politikë dhe tema të tjera të nxehta mund të jetë e ndërlikuar për të lundruar me familjen dhe miqtë - veçanërisht kur nuk shohim sy më sy - dhe duket sikur sezoni i zhurmshëm dhe përçarës i zgjedhjeve vetëm mund t'i bëjë konfliktet e festave më të vështira për t'u shmangur këtë vit.

Edukimi i intensifikuar mbi Ligjin Ushtarak shtyhet në shkollat ​​publike, private (Filipine)

Filipine - Një shkollim i intensifikuar mbi Ligjin Ushtarak dhe kërcënimet e tij ndaj demokracisë po shtyhet në shkollat ​​publike dhe private. Ligjvënësi i Ifugao, Teodoro Baguilat i Riu e tha këtë mes "përpjekjeve në rritje për të rishikuar historinë dhe pastruar (ish-njeriun e fortë) Ferdinand Marcos Sr. nga fajësia për shkeljen e përhapur të të drejtave të njeriut gjatë mbretërimit të tij të terrorit". Baguilat vuri në dukje se arsimi është i rëndësishëm për të kuptuar çështje të rëndësishme. "Alsoshtë gjithashtu përmes arsimit që njerëzit mund të mbrojnë veten nga përsëritja e historisë dhe kostoja e dhimbshme e lejimit të sundimit absolut nga një diktator që ekzaktohet përsëri," tha ai.

Rishikimi i librit: Gjuha e paqes, komunikimi për të krijuar harmoni

"Gjuha e paqes, duke komunikuar për të krijuar harmoni", redaktuar nga Rebecca L. Oxford, është një vëllim në serinë e Informacionit të Epokës së Informacionit: Edukimi për Paqen, redaktuar nga Laura Finley & Robin Cooper. Ky përmbledhje, me autor nga Mumbua Simon, është një në një seri të botuar bashkë nga Fushata Globale për Edukimin për Paqen dhe In Factis Pax: Revista e Edukimit për Paqen dhe Drejtësisë Sociale drejt promovimit të bursave për arsimin e paqes.

Thirrje për Punime në Universitet: Kujdesi si një akt humanizues në arsim

#CritEdPol, Gazeta e Studimeve të Politikave të Arsimit Kritik të Kolegjit Swarthmore, shpall një thirrje të hapur për punime / projekte universitare për numrin e tyre të ardhshëm me temën e kujdesit të mobilizuar si një akt i domosdoshëm dhe humanizues brenda politikës arsimore. Parashtrimet paraprake pritet të mbahen më 10 dhjetor 2016.

Scroll to Top