Publikime

Brenda Revolucionit të Tregimeve

Tregimi i tregimeve është në rritje. Me zgjerimin e vazhdueshëm të teknologjisë ndarja e historive nuk ka qenë kurrë më e lehtë. Në numrin e fundit të "Ndërtimi i Paqes", një botim i Aleancës për Ndërtimin e Paqes, "Brenda Revolucionit të Tregimeve", shqyrton mënyrat e panumërta të komunikimit me njëri-tjetrin dhe fuqinë që mbajnë historitë për të frymëzuar paqen, si dhe luftën.

Kjo çështje shikon proceset e avokimit dhe reklamimit - të dyja duke shitur paqen në mënyrat e tyre unike. Ajo paraqet punën e StoryCorps dhe mënyrën se si ata ngrenë zërat lokalë për të kontribuar në një shoqëri më paqësore. Historitë vijnë gjithashtu nga Kundërshtimi i Ekstremizmit të Dhunshëm dhe komunitetet e krijimit të filmave ndërsa eksplorojnë mënyrat se si rrëfimet mund të rishkruajnë historinë - dhe çfarë duhet për të zbuluar të vërtetën. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Arsimi ndërton paqen

Konferenca e fundit mbi rolin e arsimit në ndërtimin e kohezionit social dhe paqes së qëndrueshme, bashkë-organizuar nga UNICEF, Partneriteti Global për Arsimin (GPE) dhe Banka Botërore, vjen në një kohë kritike. Pothuajse 250 milion fëmijë aktualisht jetojnë në rajone dhe vende të prekura nga brishtësia dhe konflikti i dhunshëm.

Nisma e UNICEF-it për Ndërtimin e Paqes, Edukimin dhe Avokatinë - Mësoni për Paqen - u nis në 2012 për të adresuar këto shqetësime të ngutshme - dhe të pyesni se si mund të përdorim arsimin dhe shërbimet sociale për të kontribuar në ndërtimin e paqes, kohezionit social dhe qëndrueshmërisë? Programi investoi në kërkime për të adresuar hendekun e konsiderueshëm të njohurive dhe provave mbi kontributin e arsimit në ndërtimin e paqes. Rezultatet kryesore nga programi u ndanë në konferencë dhe gjeneruan diskutime emocionuese për çështje të ndryshme rreth arsimit për ndërtimin e paqes - politikat, agjencinë e mësuesve dhe rinisë, si dhe gjininë, pabarazinë në arsim dhe parandalimin e konflikteve. [Vazhdo te lexosh…]

hulumtim

Agjencia e Fëmijëve dhe Rinisë në Ndërtimin e Paqes: Parandalimi i Konflikteve dhe Edukimi për Paqen

Edukimi për paqen dhe trajnimi i ndërmjetësimit në shkolla duhet të shihet si një mjet i shkathët i parandalimit të konfliktit sesa thjesht një masë e pajtimit pas konfliktit. Në Mars të këtij viti, një bashkim i organizatave joqeveritare ndërkombëtare botuan një raport mbi fëmijët dhe të rinjtë si promovues të suksesshëm të paqes në komunitetet e konfliktuara. Raporti u mbështet në studime të rastit nga Kolumbia, DRC dhe Nepal, dhe autorët e tij arritën në përfundimin se integrimi i fëmijëve dhe të rinjve në projektet e ndërtimit të paqes kontribuon në uljen e incidencës së dhunës dhe diskriminimit në komunitetet e studiuara. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Rinia dhe Paqja e Qëndrueshme: Pse ka rëndësi Edukimi Global për Qytetarinë

Sipas Raportit të Indeksit Global të Paqes 2015, afërsisht 13,4% e PBB-së botërore ($ 14.3 Trill) humbi nga konflikti në vitin 2014. Kjo është ekuivalente me ekonomitë e kombinuara të Brazilit, Kanadasë, Francës, Gjermanisë, Spanjës dhe Mbretërisë së Bashkuar. Kostoja e konfliktit ka një dëm të rëndë kryesisht tek të rinjtë, veçanërisht në jugun global. Ky artikull nga Moses Machipisa ofron një analizë pse Arsimi Global i Qytetarisë (GCED) është kritik në ndërtimin e paqes së qëndrueshme dhe pse të rinjtë janë aktorë kritikë në këtë proces. [Vazhdo te lexosh…]

Raportet e Aktivitetit

Ndërtimi i paqes nga universitetet kolumbiane

"Ndërtuesit e paqes" është një program që kërkon formimin integral të 1,200 studentëve universitarë në Kolumbi, të përfshirë në programin e bursave "rendrrat e Paqes" të Fondacionit Bancolombia, në njohuri, aftësi, aftësi dhe qëndrime të favorshme për ndërtimin e Kulturave të Paqes. Programi kryhet nga Fondacioni Escuelas de Paz (Shkollat ​​e Paqes) bazuar në gjashtë komponentët e propozuar nga UNESCO në manifestin e vitit 2000 për një kulturë paqeje dhe jo të dhunës. Ai gjithashtu bazohet në gjashtë shtylla të ngritura nga metodologjia e edukimit për paqen, e njohur si "Lulja për kulturën e paqes". [Vazhdo te lexosh…]

Raportet e Aktivitetit

Zëra për rolin e arsimit për të ndërtuar paqen

Në konferencën e fundit mbi rolin e arsimit për të ndërtuar paqen dhe kohezionin social, Chantal Rigaud intervistoi pesë pjesëmarrës që përfaqësojnë pesë nga vendet partnere të Partneritetit Global për Edukim (GPE) (Republika e Afrikës Qendrore, Republika Demokratike e Kongos, Liberia, Ruanda dhe Jugu) Sudani) që janë vetëm jashtë konfliktit ose ende përjetojnë brishtësi për shkak të konflikteve të kaluara. Ata shpjegojnë se si ata po e përdorin arsimin për të ndërtuar shoqëri më kohezive dhe paqësore. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Pse arsimi në raste urgjente duhet të jetë një përparësi për udhëheqësit botërorë

Ndërsa shumë prej nesh dëshirojnë që gjërat të bëhen më mirë për më shumë se 2.8 milion fëmijë sirianë aktualisht jashtë shkollës, ne shpesh nuk arrijmë të pranojmë se ky numër është një pjesë e thjeshtë e fëmijëve që nuk kanë arsim në raste urgjente në të gjithë botën. Ndërsa konflikti është një shqetësim serioz për arsimin, ai nuk është kërcënimi i vetëm - pak më shumë se një e katërta e të gjitha emergjencave janë komplekse me shkaqe të shumta, gati një e pesta janë katastrofa natyrore dhe pjesa tjetër janë emergjenca të shëndetit publik. Në botën e sotme, për të mbijetuar çdo fëmijë ka nevojë për domosdoshmërinë themelore të arsimimit. Edukimi është mediumi që lejon fëmijët të kuptojnë veten e tyre dhe të lidhen me botën përreth duke ndërvepruar me të në ambiente të sigurta. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Edukimi për të Drejtat e Fëmijëve: Inkuadrimi i Pedagogjisë Tuaj në mënyrën UNICEF

Fondi Amerikan për UNICEF punon për mbijetesën, mbrojtjen dhe zhvillimin e fëmijëve në të gjithë botën përmes avokimit, edukimit dhe mbledhjes së fondeve për punën e UNICEF. Departamenti i tyre i arsimit kontribuon në atë mision me burimet globale të edukimit për qytetari të TeachUNICEF, të cilat janë ndërtuar në mënyrë unike për të siguruar dinjitetin e fëmijëve si mbajtës të të drejtave. Pedagogia juaj gjithashtu mund të përqendrohet në këtë, siç shpjegon Daniel Sadowsky. [Vazhdo te lexosh…]