Mundësitë e financimit

Bursa e Fondacionit Blossom Hill

Këtë vit Fondacioni Blossom Hill po fillon një program miqësie për të financuar sipërmarrësit socialë me ide të guximshme për thyerjen e ciklit të dhunës që aq shpesh mundon të rinjtë në Lindjen e Mesme. Me këtë iniciativë, ne jemi të ngazëllyer për të mbështetur një brez të ri të liderëve në zhvillim, të cilët dëshirojnë të zbatojnë zgjidhje inovative brenda dhe / ose për përparimin e komuniteteve të tyre të prekura nga lufta. Vizioni ynë është që këto zgjidhje të gjenerohen dhe të drejtohen nga ata që e kuptojnë më mirë situatën - gratë dhe burrat e rinj që kuptojnë ndikimin shumë gjeneratave të luftës dhe janë të përkushtuar për të krijuar një të ardhme të ndritur. [Vazhdo te lexosh…]

Raportet e Aktivitetit

Punëtori 5-ditore mbi edukimin për paqe, barazinë dhe fuqizimin (Dimapur, Indi)

"Paqja është mungesa e dhunës së drejtpërdrejtë / personale dhe prania e drejtësisë shoqërore." Ky përkufizim i paqes nga Johan Galtung u theksua nga Dr. Achan Mungleng, Studiues i Pavarur, ndërsa diskutoi konceptet thelbësore të paqes dhe rëndësinë e edukimit për paqe, gjatë një punëtorie mbi Barazinë dhe Fuqizimin që u organizua nga Forumi i Grave Indigjene India Veriore Lindore ( IWFNEI), Shoqata Naga Women Hoho dhe Naga Indigjene Women (NIWA) në bashkëpunim me Henry Martyn Institute (HMI), Hyderabad, nga 22 deri më 26 Mars në Don Bosco Center, Duncan Bosti, Dimapur. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Pse duhet të kujdeseni për bërthamat

Kjo video e prodhuar nga Minute Physics ndriçon rreziqet e vazhdueshme të armëve bërthamore dhe garën e armëve bërthamore në botën e pas luftës së ftohtë, veçanërisht dimrin bërthamor por edhe modernizimet nga qeveritë e SHBA dhe Rusisë, PMM (impulse elektromagnetike), pasojat, shpërthimet, terrorizmi , dhe aksidente të mundshme. [Vazhdo te lexosh…]

Raportet e Aktivitetit

Seminar Edukimi për Paqe në Somaiya (Indi)

Duke kuptuar rëndësinë e paqes, KJ Kolegji Gjithëpërfshirës i Edukimit, Trajnimit dhe Kërkimit në bashkëpunim me Fondacionet Globale organizuan këtë muaj një seminar kombëtar mbi Edukimin për Paqen. Mysafiri i nderit dhe folësi kryesor ishte Dr. Subhash Chandra - Themelues i Besuar, Fondacioni Global i Paqes, New Delhi. Ai hodhi dritë mbi krijimin e vetëdijes shoqërore për paqen globale dhe harmoninë fetare dhe zhvillimin e vetëdijes globale të paqes. [Vazhdo te lexosh…]

Raportet e Aktivitetit

Raport - Glimmers of Hope Peace: Edukimi Rreth Globit

Ne mund të aspirojmë për një botë të përcaktuar nga dominimi dhe pushtimi, epërsia dhe shtypja, ose mund të aspirojmë për një botë të përcaktuar nga dinjiteti dhe respekti, bashkëpunimi dhe solidariteti. Edukimi për këtë të fundit, tha Kevin Kumashiro, është një qëllim kryesor i Shkollës së Edukimit në Universitetin e San Francisco (USF), ku ai është dekan. Gjithashtu ishte tema e "Glimmers of Hope: Edukimi për Paqen Rreth Globit", një panel diskutimi i sponsorizuar më 11 Mars nga USF dhe Qendra Ikeda për Paqe, Mësim dhe Dialog. Më shumë se dyqind studentë, edukatorë dhe anëtarë të komunitetit të Gjirit të Gjirit morën pjesë. Lexoni raportin nga kjo ngjarje. [Vazhdo te lexosh…]

Nuk ka Foto
Opinion

Kur ekstremizmi i ndjek studentët: Zgjidhje arsimore për zonat e konfliktit në Indi

Ndoshta efekti më i qartë i ekstremizmit të dhunshëm është ndërprerja e arsimit, nga niveli fillor në atë kolegj. Një raport i fundit i lëshuar nga UNESCO Mahatma Gandhi Instituti i Edukimit për Paqen, me titull 'Të rinjtë e Indisë flasin për arsimin e lartë', konsolidon mendimet e mbi 6,000 studentëve nga i gjithë vendi. Studentët nga rajonet e prekura nga konflikti shpesh sjellin përvoja të hershme që ndikuan në aftësinë e tyre për të patur sukses - ose edhe për t'u pranuar - në kolegj. Këta studentë thanë se nuk kishin qenë në gjendje të ndiqnin shkollën fillore për vite me radhë, duke i lënë ata të papërgatitur për ashpërsinë e arsimit të lartë. Ky trend u vërtetua nga sondazhi ynë. Përafërsisht 12.4% e të anketuarve ia atribuuan mungesën e regjistrimit në arsimin e lartë "trazirave sociale në vendin e tyre amtare". [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Pse na duhet edukim për shtetësinë globale

Sot, edukimi për shtetësinë globale është një mjet i domosdoshëm për ndërtimin e një bote më paqësore që siguron që çdo person të ketë të drejtën e ajrit të pastër, ujit të pastër, ushqimit, strehimit dhe të drejtave të tjera themelore të njeriut. Sipas edukimit global të qytetarisë së UNESCO-s "synon të fuqizojë nxënësit të marrin role aktive për të përballuar dhe zgjidhur sfidat globale dhe për t'u bërë kontribues proaktivë në një botë më paqësore, tolerante, gjithëpërfshirëse dhe të sigurt". Por vetëm arsimi nuk do të shpërndajë individët, institucionet dhe strukturat e pushtetit të urryer, injorant dhe shtypës. Paqja kërkon angazhim aktiv; gjithashtu kërkon angazhime për uljen e pabarazive globale.

Nga 30 maj deri më 1 qershor, drejtuesit e OJQ-ve, ekspertët teknikë, qeveria dhe zyrtarët e KB do të bashkohen për të zhvilluar një axhendë veprimi të përqendruar në temën: Edukimi për Qytetarinë Globale: Arritja e Qëllimeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDG) në 66-të DPI të Kombeve të Bashkuara / Konferencë e OJQ-ve këtë pranverë në Gyeongju, Republika e Koresë. [Vazhdo te lexosh…]

Raportet e Aktivitetit

Edukimi i paqes në foto (Komiteti Qendror i Menonit)

Programi arsimor global i familjes së Komitetit Qendror Mennonite mbështet nëntë projekte që përqendrohen në edukimin për paqe. Studentët mësojnë rreth larmisë, faljes dhe aftësive që u duhen për të ndërmjetësuar në konfliktet midis kolegëve të tyre. Këto programe janë të vendosura të gjitha në vende që kanë një histori konflikti të dhunshëm dhe partnerët tanë lokalë besojnë se fëmijët që mësojnë jo dhunë kanë potencialin të rriten për të qenë udhëheqës të ndryshimeve. Ky artikull prezanton disa projekte për paqen e Familjes Globale në të gjithë botën në foto. [Vazhdo te lexosh…]

Nuk ka Foto
Lajmet dhe Pikat kryesore

Studentët marshojnë kundër studentëve të këqij - Trinidad & Tobago

Mijëra fëmijë të të gjitha moshave marshuan për të marrë një qëndrim kundër krimit dhe dhunës në shkolla. Rreth 8,000 fëmijë shkollorë u bashkuan në atë që Ministri i Arsimit Anthony Garcia e quajti një, 'Ecni për Paqen'. "Ne po përpiqemi të promovojmë një kulturë paqeje në klasat tona," tha Ministri Garcia, duke shtuar, "ne po i themi jo dhunës, jo ngacmimit dhe jo krimit!" [Vazhdo te lexosh…]