virtual-libër-club-reardon
Mbledhja e fondeve të Klubit Virtual të Librit
March 2022
bashkohet3-2
Bashkohuni dhe mbështesni fushatën!
mapping-Peace-ed-banner-GCPE
HARTIMI I ARSIMIT TAC PAQES
korona-lidhje-rrëshqitëse
CROWN
LIDHJET:
mësim
për një
rinovohet
botë
Miratuesit / Anëtarët e Koalicionit Institucional

"Anëtarësimi në fushatë është shumë i rëndësishëm për të bashkëpunoj dhe kontribuojnë së bashku për të transformojë një kulturë dhune në një kulturë të Dialog dhe paqen ".
- Shoqata Spanjolle për Kërkime të Paqes (AIPAZ)

paqe-ed-clearninghouse-rrëshqitës
Kliringu i Edukimit për Paqe
GCPE-Deklaratë-rrëshqitës

Deklarata e Fushatës: “Një kulturë e paqes do të arrihet kur qytetarët e botës të kuptojnë problemet globale; të ketë aftësi për të zgjidhur konfliktin në mënyrë konstruktive; njohin dhe jetojnë sipas standardeve ndërkombëtare të të drejtave të njeriut, gjinisë dhe barazisë racore; vlerësojmë diversitetin kulturor; dhe respektoni integritetin e Tokës. Një mësim i tillë nuk mund të arrihet pa edukim të qëllimshëm, të qëndrueshëm dhe sistematik për paqen. ”

arrow e mëparshme
arrow tjetër

TË FUNDIT

kurrikula

Martin Luther King dhe Historia e Montgomery - Kurrikulë dhe udhëzues studimi (Bashkësia e Pajtimit)

Ndërsa përgatiteni për të nderuar jetën dhe trashëgiminë e Rev. Dr. Martin Luther King, Jr. këtë javë, dhe për të festuar së shpejti Muajin e Historisë së Zezë, Shoqëria e Pajtimit është e ngazëllyer të njoftojë botimin e një kurrikule dhe studimi të ri falas online. udhëzues për të shoqëruar librin tonë komik të njohur të vitit 1957, Martin Luther King and the Montgomery Story. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Ndarja sektare ende pengon shkollat ​​e Irlandës së Veriut

Pavarësisht marrëveshjeve të së Premtes së Mirë të vitit 1998 që inkurajojnë krijimin e shkollave që integrojnë dy komunitetet, më shumë se 20 vjet nga marrëveshja e armëpushimit që solli një paqe të brishtë në Irlandën e Veriut (NI), të paktën 90% e fëmijëve ende ndjekin shkollat ​​e ndara sipas linjave fetare. , sipas të dhënave të fundit zyrtare. [Vazhdo te lexosh…]

Lajmet dhe Pikat kryesore

Homazh për peshkopin Desmond Tutu

Cili mund të jetë një tregues më i qartë i vlerave që ushqejnë Fushata Globale për Edukimin për Paqe sesa Peshkopi Tutu që u bashkua me bashkëthemeluesit, Magnus Haavelsrud dhe Betty Reardon në panelin e saj inaugurues në Konferencën e Hagës në 1999? Desmond Tutu ishte mishërimi i përkushtimit të patundur ndaj paqes së drejtë që mësuesit e paqes aspirojnë të kultivojnë. [Vazhdo te lexosh…]

Te paraqitura

Lidhjet Corona

Lajmet dhe Pikat kryesore

Kriza përbërëse: Kurora në zonat e konfliktit

Artikujt e mëparshëm në serinë tonë të Lidhjeve Corona janë përqendruar kryesisht në padrejtësitë dhe mosfunksionimin e strukturave globale që janë bërë të dukshme në mënyrë të padiskutueshme nga pandemia. Në këtë artikull, ne tërheqim vëmendjen e arsimtarëve të paqes për faktin se COVID i ka bërë më të ashpra shumë prej atyre padrejtësive. [Vazhdo te lexosh…]

Bashkohuni me fushatën

Kalendari Global

KURRIKULA FALAS

Deklarata & Synimet e Fushatës

Deklarata e fushatës:
“Një kulturë e paqes do të arrihet kur qytetarët e botës të kuptojnë problemet globale; të ketë aftësi për të zgjidhur konfliktin në mënyrë konstruktive; njohin dhe jetojnë sipas standardeve ndërkombëtare të të drejtave të njeriut, gjinisë dhe barazisë racore; vlerësojmë diversitetin kulturor; dhe respektoni integritetin e Tokës. Një mësim i tillë nuk mund të arrihet pa edukim të qëllimshëm, të qëndrueshëm dhe sistematik për paqen. ”   

Qëllimet e fushatës
Fushata Globale për Edukimin për Paqen kërkon të nxisë një kulturë paqeje në komunitetet në të gjithë botën. Ka dy qëllime:

1. Së pari, për të ndërtuar ndërgjegjësimin e publikut dhe mbështetjen politike për futjen e edukimit për paqe në të gjitha sferat e arsimit, përfshirë arsimin joformal, në të gjitha shkollat ​​në të gjithë botën.
2. Së dyti, të promovojë arsimimin e të gjithë mësuesve për të dhënë mësim për paqe.