Основи на мировно образование: Програма за постдипломски студии на Интернет

Име на програма / курс / обука: Основи на мировно образование: Програма за постдипломски студии на Интернет

Организација / институција: Универзитетот во Толедо

логото
Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Програмата Основи на сертификат за постдипломски студии за мировно образование е наменета за професионални лица за образование кои работат во различни образовни средини, почнувајќи од училишта П-12, колеџи во заедницата, универзитети и невладини организации. Програмата бара завршување на четири (12 часа семестар) на постдипломски курсеви. Сите курсеви се нудат на Интернет (учење од далечина). Дванаесет кредитни часови заработени од курс кој не бара дипломиран курс за постдипломски студии, може да се примени кон програмите за мајстори во образовната психологија (FEEP) или образовната теорија и социјалните фондации (ETSF, FOED, FEPE, FEES) или докторската диплома во образовните фондации; сепак, пријавата за прием на овие програми мора да биде одделно поле. Овој сертификат ќе им обезбеди на студентите концепти, вештини и вредности за да внесат мировно образование низ целата наставна програма, а со тоа да им се обезбедат поголеми можности за вработување во различни образовни средини.

Дојдете до врв