Каде да студирате мировно образование: Глобален директориум

Глобален директориумГлобалната кампања за мировно образование, во партнерство со Меѓународен институт за мировно образование и Иницијатива за мировно образование на Универзитетот во Толедо, воспостави директориум на програми, курсеви и работилници за мировно образование!

Веќе има доволно богати податоци поврзани со програмите за мировни студии, така што овој директориум е фокусиран програми, курсеви и обуки специфични за истражување и проучување на мировното образование и подготовка на формални и неформални едукатори за да предаваат за мир.  Списоците спаѓаат во две широки категории: 1) изучување на образованието (системи, филозофија, педагогија) и неговата улога во градењето мир и 2) обука на наставници и олеснувачи за учење и подготовка во мировно образование (теорија, методологија, педагогија). 

Поднесете курс, програма или обука до директориумот!

Алатките за пребарување подолу ви олеснуваат да најдете можност за учење во мировно образование што ги задоволува вашите потреби, е во вашиот светски регион или на вашиот префериран јазик. Кликнете на насловите на програмата или курсот за повеќе детали. Доколку недостасуваат информации или ви треба ажурирање, контактирајте не на directory@peace-ed-campaign.org.  

Каде да студирате мировно образование: Глобален директориум

Можете да го сортирате директориумот користејќи едно или повеќе паѓачки менија подолу. Можете исто така да извршите пребарување со отворен крај користејќи го полето „записи за пребарување“. Кликнете на насловот на програмата за да пристапите до целосните детали за списокот.

Сертификација за играч за мир за обучувачи

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Играј за мир

Постдипломска програма во мировни студии и трансформација на конфликти со акцент на емоционалната рамнотежа

Вид на програма:

Постдипломски - магистерски / д-р

Паз и Менте Бразил во партнерство со Инсбрук УНЕСКО Чаир за мировни студии, Австрија

Светската куќа на Рондин

Вид на програма:

Постдипломски - магистерски / д-р

Меѓународниот кампус на Светската куќа на Рондин

Неколку италијански универзитети (Фиренца, Сиена, Болоња, други)

Senaryon - Симулациски мотор за игри

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

плаполитик

Социјално емоционално учење / едукација за одржлив развој

Вид на програма:

други

Институт за мир и одржлив развој на УНЕСКО Махатма Ганди

Одржливост за мир и образование за човекови права

Вид на програма:

Повторувачка работилница / обука

Академија за трансформација на конфликти

Програма за мировно образование „Наставници без граници“

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Наставници без граници и школа за образование Johnон Хопкинс

Настава за позитивна иднина

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Институт за хумано образование

Теорија и практика во рамките на културите на Паз

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Корпорација Отра Ескуела

Радоста на благодарноста

Вид на програма:

Повторувачка работилница / обука

VibhaSpace

Трансформирачки образовен самит

Вид на програма:

Конференција што се повторува

Глобална фондација за мир

Годишно магистерско предавање на столчето на УНЕСКО

Вид на програма:

Конференција што се повторува

Чаир на УНЕСКО за мировно образование, Факултет за образование, Универзитет во Порторико

Ротариски центар за мир на Универзитетот во Брадфорд

Вид на програма:

Заедница Колеџ / доц. Степен

Мировни студии

Универзитетот во Брадфорд

Дојдете до врв