Каде да студирате мировно образование: Глобален директориум

Глобален директориумГлобалната кампања за мировно образование, во партнерство со Меѓународен институт за мировно образование и Иницијатива за мировно образование на Универзитетот во Толедо, воспостави директориум на програми, курсеви и работилници за мировно образование!

Веќе има доволно богати податоци поврзани со програмите за мировни студии, така што овој директориум е фокусиран програми, курсеви и обуки специфични за истражување и проучување на мировното образование и подготовка на формални и неформални едукатори за да предаваат за мир.  Списоците спаѓаат во две широки категории: 1) изучување на образованието (системи, филозофија, педагогија) и неговата улога во градењето мир и 2) обука на наставници и олеснувачи за учење и подготовка во мировно образование (теорија, методологија, педагогија). 

Поднесете курс, програма или обука до директориумот!

Алатките за пребарување подолу ви олеснуваат да најдете можност за учење во мировно образование што ги задоволува вашите потреби, е во вашиот светски регион или на вашиот префериран јазик. Кликнете на насловите на програмата или курсот за повеќе детали. Доколку недостасуваат информации или ви треба ажурирање, контактирајте не на [заштитена по е-пошта].  

Каде да студирате мировно образование: Глобален директориум

Можете да го сортирате директориумот користејќи едно или повеќе паѓачки менија подолу. Можете исто така да извршите пребарување со отворен крај користејќи го полето „записи за пребарување“. Кликнете на насловот на програмата за да пристапите до целосните детали за списокот.

Универзитет Алпен-Адриа Клагенфурт - Валфах Фриденстудиен

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Алпен-Адриа-Универзитет Клагенфурт - Österreich

Група за истражување на мирот и образованието во Кембриџ

Вид на програма:

други

Универзитет во Кембриџ, Факултет за образование

Може ли да се научи мир на училиште?

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

ГЕЕПАЗ (Група де Естудос де Едукација пред Паз е Толериња)

Сертификат за образование за мир и решавање конфликти

Вид на програма:

Сертификат / конт. Образование

Центар за мировно образование

Колеџ Миријам

Сеопфатни програми за обука базирани на училишта

Вид на програма:

Работилница / обука по барање

Дела за мир: Фондација за мировно образование

Концентрација во мир и образование за човекови права

Вид на програма:

Постдипломски - магистерски / д-р

Програмата за меѓународно и компаративно образование (ICE) во рамките на Одделот за меѓународни и транскултурни студии

Колеџ за наставници на Универзитетот Колумбија

Култура на мир и ослободително образование (EDUC 6275)

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Универзитетот во Порторико

Програма за наставна програма и педагогија - Соработка за специјализација во компаративно меѓународно и развојно образование

Вид на програма:

Постдипломски - магистерски / д-р

Институт за студии во Онтарио во образованието

Универзитетот во Торонто

Дипломатура де Посградо де Култура де Паз

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Ескола де Култура де Пау

Доктор за образование (EdD) во меѓународно и мултикултурно образование, концентрација во образованието за човекови права

Вид на програма:

Постдипломски - магистерски / д-р

Училиште за образование

Универзитетот во Сан Франциско

Образование за култура на мирот - „ЗАмисли“

Вид на програма:

Повторувачка работилница / обука

Здружение за историски дијалог и истражување (АХДР)

Образование за мир

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Фондација за мир во Камерун

Образование за одржлив мир во Руанда (ESPR) и училишта за мир

Вид на програма:

Повторувачка работилница / обука

Егис Труст

Едукатори за ненасилство

Вид на програма:

Повторувачка работилница / обука

Мета центар за ненасилство

Основи на мировно образование: Програма за постдипломски студии на Интернет

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Универзитетот во Толедо

Програми за учење со ум и срце

Вид на програма:

Работилница / обука по барање

Далај Лама центар за мир + образование

Институт за работилници за хумано образование

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Институт за хумано образование

Институт за мировни студии Малолетник по мировни студии

Вид на програма:

додипломски

Центар за граѓански ангажман

Универзитетот Хофстра

Интегрирање на едукација за мир преку Интернет

Вид на програма:

Сертификат / конт. Ед / проф. Дев.

Светски граѓанин, Inc. & Универзитет Хамлајн