Универзитетот во Нотр Дам бара стаж на факултет за стаж или стаж во расна правда и трансформација на конфликти

Универзитетот во Нотр Дам: Школа за глобални работи Кеоу

локација: Нотр Дам, Индијана
Датум на отворање: Август 24, 2021
рок: 14 октомври 2021 година во 11:59 часот по источно време

кликнете овде за повеќе информации и да аплицирате

Опис

Школата за глобални работи на Универзитетот во Нотр Дам, Кеоу, повикува апликации за статусна/работна позиција во расна правда и трансформација на конфликти, базирана на Институтот за меѓународни мировни студии Кроц (https://kroc.nd.edu/). Рангот е отворен. Предност ќе имаат научниците-практичари кои работат на американските расни домашни предизвици со глобални врски и импликации. Дисциплинската специјализација за позицијата е отворена и особено сме заинтересирани за кандидати чие истражување и практика ги надминува дисциплинските граници. Се охрабруваат да аплицираат кандидати од недоволно застапени групи.

Додека примарниот состанок е во училиштето Кеоу, успешниот кандидат исто така може да има поврзаност со друго училиште или колеџ на Универзитетот во Нотр Дам.

Од успешниот кандидат ќе се очекува да покрене и насочи нова иницијатива за расна правда, конфликтна трансформација и политика во Институтот Кроц, вклучително и нудење курсеви во нивните области на експертиза, развивање колаборативни партнерства со други единици на Нотр Дам кои работат на раса и правда (како како Иницијатива на Нотр Дам за раса и издржливост   Центарот Клау за граѓански и човекови права) и спроведување на истражување поврзано со политиката за расната правда. Оваа позиција е во согласност со пошироките напори на Нотр Дам да се зголеми разновидност, еднаквост и вклученост на кампусот.

Financialе бидат достапни финансиски средства за започнување на иницијативата во првите две години, но успешниот кандидат ќе се очекува и ќе биде одговорен за обезбедување средства за продолжување на развојот на иницијативата.

Упатство за употреба

Сите кандидати треба да достават пропратно писмо и CV. Добредојдени се и доказите за ефективноста на наставата. Помладите кандидати (вклучително и докторанти, пост-доктори, асистент или вонреден професор без мандат), исто така, треба да поднесат изјава за истражување, изјава за настава (вклучувајќи резиме на евалуации на наставата) и да се договорат за доставување на три доверливи писма на повикување. Сите материјали за апликација мора да се достават преку Интернет -системот за онлајн апликација.

Номинациите и прашањата може да се испратат преку е -пошта до:

Проф. Ашер Кауфман
Чаир, Комисија за пребарување расна правда и трансформација на конфликти
Институт за меѓународни мировни студии Кроц
Школата за глобални работи Кеоу
Универзитетот во Нотр Дам

[заштитена по е-пошта]

Разгледувањето на апликациите ќе започне на 1 октомври 2021 година и ќе продолжи до пополнување на позицијата. Позицијата ќе се затвори до нови апликации на 15 октомври 2021 година.

Универзитетот во Нотр Дам ги поддржува потребите на двојките со двојна кариера и има програма за помош за двојна кариера за да им помогне на преместувањето на сопружниците и значајните други со нивното барање работа. Универзитетот е исто така член на Конзорциумот за вработување на високото образование на средниот запад во Чикаго

Биди прв да коментираш

Придружете се на дискусијата ...