Пријавите

Споделете вести, ресурси, знаење и настани со едукатори за мир од целиот свет

Дали имате вести, настани, истражувања, наставни програми или други идеи да ги споделите со заедницата на Глобалната кампања за мировно образование? Ако е така, ве молиме испратете ја вашата содржина користејќи го формуларот за поднесување напис што се наоѓа подолу. Ве молиме прегледајте ги критериумите за објавување и категориите за поднесување пред да поднесете.

Настаните, онлајн часовите итн. треба да се достават користејќи посебен формулар:

Кликнете овде за да испратите настани во глобалниот календар!
Прегледајте ги критериумите и категориите за објавување

Критериуми за објавување / Категории за поднесување

Во повеќето случаи, ние ќе одобруваме објави кои се јасно релевантни и бараат само минимално уредување без да ве контактираме. Доколку имаме прашања, релевантни грижи или бараме поголеми уредувања, ќе стапиме во контакт.

Бидете сигурни да се придружете се на Глобалната кампања и пријавете се за да ги добивате нашите билтени во вашето сандаче за да можете да го прегледувате вашиот пост веднаш штом ќе се појави во живо!

Основни критериуми за објавување

Најважниот критериум за вклучување во билтенот е релевантноста. Наш приоритет е да прикажуваме написи кои ги осветлуваат предизвиците и успесите во областа на мировното образование и начините на кои образованието за мир расте и се развива низ целиот свет.  Ние, исто така, вклучуваме вести и ресурси поврзани со прашањата на насилството за кои едукаторите за мир треба да знаат за да можат да го вклучат ова знаење во нивните наставни програми и училници.

Пред да поднесете потенцијален придонес, запрашајте се дали вашето поднесување е јасно поврзано со образованието за мир. Образованието за мир е широко поле кое опфаќа работа и истражување во голем број сродни под-полиња на образование вклучително и човекови права, разоружување, пол, конфликт, ненасилство, итн.

Категории на поднесување

Вести и прегледи

 • Вести: удел написи поврзани со развојот на образованието за мир од целиот свет
 • Мислење: удел написи и уредници за мислење поврзани со мировно образование
 • Извештаи за активност: споделувајте извештаи од настани, обуки и повремени билтени од други групи ориентирани кон мировното образование
 • Предупредувања за акција: удел известувања за итни и/или временски чувствителни кампањи, натпревари, или можности за финансирање

ресурси

 • Наставни програми: споделете наставни програми, видеа и ресурси за обука на наставници поврзани со мирот
 • Истражување: споделете оригинално и објавено истражување за мировно образование
 • политика: споделувајте вести, написи и документација за развојот на образовната политика поврзани со мировното образование

Научете и направете

знаење

 • Публикации: споделувајте информации за нови публикации од важност за оваа област и повици за трудови
 • Осврти за книги: споделете прегледи за важна литература од оваа област

Работни места и финансирање

 • Работни места: споделете огласи за вработување и можности за кариера во мировно образование и сродни полиња
 • Можности за финансирање: споделувајте информации за можностите за грантови и стипендии

Формулар за поднесување член

(*Ве молиме дајте му на формуларот неколку секунди за обработка. Потврда ќе се појави на овој екран откако ќе помине поднесувањето.)

Приклучи се на кампањата и помогни ни #SpreadPeaceEd!
Ве молиме пратете ми е-пошта:
Дојдете до врв