Приватност

Вашата приватност е важна за нас. Тоа е политика на Глобалната кампања за мировно образование да ја почитува вашата приватност во врска со какви било информации што можеме да ги собереме од вас преку нашата веб-страница, www.peace-ed-campaign.org.

Ефективна дата: Може 25, 2018

Глобалната кампања за мировно образование („нас“, „ние“ или „наше“) работи на веб-страницата Peace-ed-campaign.org („Услугата“).

Оваа страница ве информира за нашите политики во врска со собирањето, користењето и објавувањето на личните податоци кога ја користите нашата услуга и изборите што ги поврзувате со тие податоци.

Ние ги користиме вашите податоци за да ја обезбедиме и подобриме услугата. Со користење на Услугата, вие се согласувате со собирање и употреба на информации во согласност со оваа политика. Освен ако не е поинаку определено во оваа Политика за приватност, термините што се користат во оваа Политика на приватност ги имаат истите значења како и во нашите Услови и услови, достапни од pcdnetwork.org

Дефиниции

Сервис

Услугата е веб-страница Peace-ed-campaign.org, управувана од Глобалната кампања за мировно образование

На личните податоци

Лични податоци подразбираат податоци за жива личност која може да се идентификува од тие податоци (или од тие и други информации или во наша сопственост или најверојатно да дојде во сопственост).

Податоци за користење

Податоците за користењето се податоци собрани автоматски или генерирани со употреба на Услугата или од самата Услужна инфраструктура (на пример, времетраењето на посета на страница).

Колачињата

Колачињата се мали парчиња податоци складирани на вашиот уред (компјутер или мобилен уред).

Процесори за податоци (или Даватели на услуги)

Процесор на податоци (или давател на услуги) значи секое физичко или правно лице кое ги обработува податоците во име на контролорот на податоци.

Ние може да ги користиме услугите на разни даватели на услуги со цел поефикасно да ги обработуваме вашите податоци.

Предмет на податоци (или корисник)

Предмет на податоци е секој жив поединец кој ја користи нашата служба и е предмет на лични податоци.

Информации собирање и употреба

Ние собираме неколку различни видови на информации за различни цели за да ви обезбедиме и подобриме нашата Услуга.

Видови на податоци собрани

Податоци за употреба за посетители на страници

Ние, исто така, може да собереме информации како Услугата е достапна и користена („Податоци за употреба“). Овие податоци за употреба може да вклучуваат информации како што се адреса на протокол на Интернет на вашиот компјутер (на пр. IP адреса), тип на прелистувач, верзија на прелистувачот, страници на нашата услуга што ја посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на тие страници, уникатно идентификатори на уреди и други дијагностички податоци.

коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата на агентот на корисникот на прелистувачот за да помогнат во откривање на спам. Корисниците исто така можат да изберат да објавуваат коментари користејќи ги нивните сметки на социјалните медиуми. Ве молиме консултирајте се со вашата платформа за социјални медиуми во врска со нивната политика за приватност.

За претплатници на билтени

Ако сте претплатени на некој од нашите билтени или ако сте член на нашата веб-страница (можете да се најавите), постои голема можност да добиете е-пошта од нас.

Ние само ќе ви испратиме е-пошта што сте се регистрирале за да ги примате или се однесуваат на услугите што ви ги обезбедивме.

За да ви испратиме е-пошта, ние ги користиме името и адресата на е-пошта што ни ги давате. Нашата веб-страница исто така ја регистрира IP-адресата што ја користевте кога се пријавивте за услугата за да спречите злоупотреба на системот.

Оваа веб-страница може да испраќа е-пошта преку услугата за испраќање Send Grid. Оваа услуга ни овозможува да ги следиме отворените и кликнувањата на нашите е-пошта. Ние ги користиме овие информации за да ја подобриме содржината на нашите билтени. Ве молиме, консултирајте се со политиката за приватност на Испрати Грид: https://sendgrid.com/policies/privacy/

Ниту една идентификувана информација не се следи поинаку надвор од оваа веб-страница, освен адресата за е-пошта.

 • E-mail адреса
 • Име и презиме
 • Земја на локација
 • Организација
 • Колачиња и податоци за употреба

Може да се исклучите за примање на која било, или на сите, овие комуникации од нас со следење на врската за отпишување или упатствата дадени во која било е-пошта што ја испраќаме или со контактирање на news@peace-ed-campaign.org во секое време

Следење на податоците за колачиња

Ние користиме колачиња и слични технологии за следење за да ја следиме активноста на нашата служба и да задржиме одредени информации.

Колачињата се датотеки со мала количина на податоци кои може да вклучуваат анонимни уникатен идентификатор. Колачињата се испраќаат до вашиот интернет пребарувач од веб-страница и се зачувуваат на вашиот уред. Техниките за следење, исто така, се користат сигнали, тагови и скрипти за собирање и следење на информации и подобрување и анализа на нашата услуга.

Можете да го нарачате вашиот прелистувач да ги одбие сите колачиња или да индицира кога се испраќа колачиња. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата услуга.

Примери на Колачиња што ги користиме:

 • Колачиња за сесија. Ние користиме колачиња за сесии за да работиме со нашата услуга.
 • Безбедносни колачиња. Ние ги користиме безбедносните колачиња за безбедносни цели.

Користење на податоци

Глобалната кампања за мировно образование ги користи собраните податоци за различни цели:

 • Да се ​​обезбеди и одржи нашата служба
 • За да ве известиме за промени во нашата Услуга
 • За да ви овозможи да учествувате во интерактивни функции на нашата служба, кога ќе одберете да го направите тоа
 • Да се ​​обезбеди корисничка поддршка
 • Да се ​​соберат анализи или вредни информации за да можеме да ја подобриме нашата служба
 • Да го следиме користењето на нашата услуга
 • За откривање, спречување и решавање на технички проблеми
 • За да ви обезбеди вести, ресурси и информации за настани (кога се согласувате да се регистрирате за билтен), освен ако не сте се одлучиле да не добивате такви информации. Може да се откажете од примање на која било, или сите, од овие комуникации од нас во секое време, следејќи ја врската за отпишување или упатствата дадени во која било е-пошта што ја испраќаме или со контактирање со нас на news@peace-ed-campaign.org

Законска основа за обработка на лични податоци според Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR)

Доколку сте од Европската економска област (ЕЕА), правната основа на PCDNetwork, ДОО за собирање и користење на личните информации опишани во оваа Политика за приватност зависи од личните податоци што ги собираме и од специфичниот контекст во кој ги собираме.

Глобалната кампања за мировно образование може да ги обработи вашите лични податоци затоа што:

 • Ние треба да извршиме договор со вас
 • Добивте ни дозвола да го сториме тоа
 • Обработката е во наш легитимен интерес и не е надмината од вашите права
 • За целите на обработка на плаќање
 • Да се ​​усогласат со законот

Зачувување на податоци

Глобалната кампања за мировно образование ќе ги задржи вашите лични податоци само онолку колку што е потребно за целите утврдени во оваа политика за приватност. Ние ќе ги задржиме и користиме вашите лични податоци до степен потребен за усогласување со нашите законски обврски (на пример, ако од нас се бара да ги задржиме вашите податоци за да се усогласат со важечките закони), да ги решиме споровите и да ги спроведуваме нашите правни договори и политики.

Глобалната кампања за мировно образование исто така ќе ги задржи податоците за употреба заради внатрешна анализа. Податоците за употреба обично се чуваат за пократок временски период, освен кога овие податоци се користат за зајакнување на безбедноста или за подобрување на функционалноста на нашата услуга, или сме законски обврзани да ги задржуваме овие податоци за подолги временски периоди.

Пренос на податоци

Вашите податоци, вклучувајќи ги и личните податоци, може да се пренесат на компјутери лоцирани надвор од вашата држава, провинција, земја или друга владина јурисдикција, каде што законите за заштита на податоците може да се разликуваат од оние од вашата јурисдикција.

Ако се наоѓате надвор од САД и изберете да ни дадете информации, ве молиме означете дека ги пренесуваме податоците, вклучувајќи ги и личните податоци, во САД и обработиме таму.

Вашата согласност за оваа Политика за приватност, по што следи Вашето доставување на вакви информации, претставува ваш договор за тој трансфер.

Глобалната кампања за мировно образование ќе ги преземе сите разумни мерки неопходни за да се осигура дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика на приватност и нема да се изврши пренесување на вашите лични податоци на некоја организација или земја, освен ако не постојат соодветни контроли вклучувајќи ја безбедноста на вашите податоци и други лични информации.

Обелоденување на податоци

Обелоденување за спроведување на законот

Под одредени околности, од Глобалната кампања за едукација за мир може да се бара да ги обелодени вашите лични податоци ако тоа го бара со закон или како одговор на валидни барања од јавни органи (на пр. Суд или владина агенција).

Законските барања

Глобалната кампања за мировно образование може да ги обелодени вашите лични податоци во добронамерно верување дека таквата акција е неопходна за:

 • Да се ​​усогласат со законска обврска
 • Да се ​​заштитат и бранат правата или имотот на Глобалната кампања за мировно образование
 • За да спречите или да ги истражите можните прекршоци во врска со Услугата
 • Да се ​​заштити личната безбедност на корисниците на Услугата или јавноста
 • Заштита од правна одговорност

Безбедност на податоците

Безбедноста на вашите податоци е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренос преку Интернет, ниту методот за електронско складирање не е 100% безбеден. Додека ние се стремиме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.

Вашите права за заштита на податоците според Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR)

Ако сте жител на Европската економска област (ЕЕА), имате одредени права за заштита на податоците. Глобалната кампања за мировно образование има за цел да преземе разумни чекори за да ви овозможи да ги коригирате, изменувате, бришете или ограничувате употребата на вашите лични податоци .

Ако сакате да бидете информирани кои лични податоци ги поседуваме за вас и ако сакате тие да бидат отстранети од нашите системи, ве молиме контактирајте не на news@peace-ed-campaign.org

Во одредени околности, ги имате следниве права за заштита на податоците:

Право на пристап, ажурирање или бришење на информациите што ги имаме за вас. Секогаш кога е можно, можете да пристапите, ажурирате или да побарате бришење на вашите лични податоци преку врски дадени во вашите претплатени билтени. Ако не можете сами да ги извршите овие активности, контактирајте не за да ви помогнеме

news@peace-ed-campaign.org

Право на исправка. Имате право да ги исправите вашите информации ако тие информации се неточни или нецелосни.

Право на приговор. Имате право да се противите на нашата обработка на вашите лични податоци.

Право на ограничување. Имате право да побарате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци.

Право на преносливост на податоци. Имате право да добиете копија од информациите што ги имаме за вас во структуриран, машински читлив и најчесто користен формат.

Право да се повлече согласност. Вие исто така имате право да ја повлечете вашата согласност во секое време кога PCDNetwork, LLC се потпре на вашата согласност за обработка на вашите лични информации.

Забележете дека можеме да побараме од вас да го потврдите вашиот идентитет пред да одговорите на таквите барања.

Имате право да поднесете жалба до Управата за заштита на податоци за нашата наплата и користење на вашите лични податоци. За повеќе информации, ве молиме контактирајте го вашиот локален орган за заштита на податоци во Европската економска област (ЕЕА).

Даватели на услуги

Ние можеме да вработуваме трети лица и поединци за да го олесниме нашиот Сервис ("Даватели на услуги"), да ја обезбедиме Услугата во наше име, да ги извршуваме услугите поврзани со услугите или да ни помогне во анализирањето на начинот на кој се користи нашата услуга.

Овие трети лица имаат пристап до вашите лични податоци само за да ги извршуваат овие задачи во наше име и се должни да не ги откриваат или да ги користат за која било друга цел.

анализатор

Ние можеме да ги користиме трети лица Даватели на услуги за следење и анализирање на употребата на нашата Услуга.

Google Analytics

Google Analytics е веб-аналитичка услуга понудена од Google, која го следи и известува сообраќајот на веб-страницата. Google ги користи собраните податоци за следење и следење на употребата на нашата услуга. Овие податоци се споделуваат со другите услуги на Google.

Можете да се откажете од тоа да ја направите вашата активност на услугата достапна за Google Analytics со инсталирање на додаток за одбивање на прелистувачот Google Analytics. Додатокот го спречува JavaScript на Google Analytics (ga.js, analytics.js и dc.js) да споделуваат информации со Google Analytics за активностите за посети.

За повеќе информации во врска со практиките за приватност на Google, посетете ја веб-страницата за Услови за приватност на Google: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Плаќања

Ние безбедно собираме донации од нашата веб-страница користејќи услуги на трети страни за обработка на плаќања (на пр. Процесори за плаќање).

Ние нема да ги чуваме или собираме вашите платежни картички. Овие информации се обезбедуваат директно на нашите процесори за плаќање на трети лица чие користење на вашите лични податоци е регулирано со нивната политика за приватност. Овие процесори за плаќање се придржуваат до стандардите поставени од страна на PCI-DSS како што е управувано од Советот за безбедност на PCI, кој е заеднички напор на брендови како Visa, Mastercard, American Express и Discover. Потребите на PCI-DSS помагаат да се обезбеди сигурно ракување со платежните информации.

Процесорите за плаќање со кои работиме се:

WePay

Нивната политика за приватност може да се гледа на https://go.wepay.com/privacy-policy 

Линкови до други сајтови

Нашата услуга може да содржи линкови до други сајтови кои не се управувани од нас. Ако кликнете на врската со трета страна, ќе бидете упатени на страницата на трета страна. Ви препорачуваме да ја прегледате Полиса за приватност на секоја страница што ја посетувате.

Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на кои било трети страни или услуги.

Приватноста на децата

Нашата служба не обраќа лица на возраст под 18 ("Деца").

Ние не свесно собираме лични податоци за идентификација од никого на возраст под 18. Ако сте родител или старател и сте свесни дека Вашите деца ни дале лични податоци, ве молиме контактирајте не. Доколку дознаеме дека собравме лични податоци од деца без проверка на родителска согласност, преземаме чекори за отстранување на тие информации од нашите сервери.

Промени во оваа Политика на приватност

Ние можеме да ја ажурираме нашата политика за приватност од време на време. Ние ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

Ние ќе ве известиме преку електронска пошта и / или истакнато известување на нашата служба, пред промената да стапи на сила и да го ажурира "ефективниот датум" на врвот на оваа Политика за приватност.

Ве советуваме периодично да ја разгледате оваа Политика за приватност за сите промени. Промените во оваа Политика за приватност се ефективни кога се објавуваат на оваа страница.

Контактирајте нѐ

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика на приватност, контактирајте со нас:

 • По е-пошта: news@peace-ed-campaign.org
 • Со посета на оваа страница на нашата веб-страница: https://www.peace-ed-campaign.org/contact/
Приклучи се на кампањата и помогни ни #SpreadPeaceEd!
Ве молиме пратете ми е-пошта:
Дојдете до врв