Ресурси на наставната програма за мир и NV Австралија

Мрежата за образование за мир и ненасилство на Домаќини на веб-страници во Австралија Ресурси на наставни програми развиени преку мрежа, со рамка за мир-теологија, кои се користат претежно во неколку христијански образовни системи (англикански и католички) во четири држави на Австралија и едно училиште во Нов Зеланд од 2019-2022 година.

Пристапете до веб-страницата на мрежата за образование за мир и ненасилство на Австралија

Мрежата изгуби одреден импулс за време на Ковид, но наставниците во почетните мрежи продолжуваат да ги користат ресурсите како дел од нивните вообичаени програми за верско образование. Веб-страницата содржи преглед на единиците што беа развиени. Ве молиме користете ја страницата со контакти (внимание Брендан МекКиг или Мајкл Вуд) доколку сакате да ви биде испратен линк до деталните ресурси на наставната програма или сакате повеќе информации. Мајкл Вуд, исто така, напиша книга која може да се користи како ресурс за „продлабочување“ за едукаторите за мир во христијанските училишта или за наставниците кои сакаат да создадат култури на мир во кое било училиште. Книгата се вика „Практикување на мирот: теологија, размислување и акција“ (Wipf и Stock, 2022), достапна во Kindle и печатени форми на Amazon.

Приклучи се на кампањата и помогни ни #SpreadPeaceEd!
Ве молиме пратете ми е-пошта:

Придружете се на дискусијата ...

Дојдете до врв