Објавуваме нов број на The International Journal of Human Rights Education

на Меѓународен весник за образование за човекови права е независен, двојно слеп, рецензиран од рецензирани лица со отворен пристап, онлајн журнал посветен на испитување на теоријата, филозофијата, истражувањето и праксисот од централно значење во областа на образованието за човекови права. Ова списание се обидува да биде централна локација за критичка мисла во оваа област, бидејќи продолжува да се шири.

Нов број – том 7, број 1 (2023)

Bajaj, M., Lenberg, L., & Gota, JC (2023). Том 7. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7(1). Преземено од https://repository.usfca.edu/ijhre/vol7/iss1/1

Пристапете до проблемот бесплатно
членовите
 • Рохас-Замбрано, П., и Кац, СР (2023). „Нашиот идентитет Мисак е 'рбетниот мозок на нашето образование“: Усна историја на Херардо Тунубала Веласко. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–24.
 • Захарија, З. (2023). Обични солидарности: Препрочитување на одговорот на образованието на бегалците преку антиколонијална дискурзивна рамка. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–34.
 • Sáenz, CM (2023). Запатистичко семе педагогија: Надвор од правата, создавање на деколонизирачко заедничко образование. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–34.
 • МекШери, ЈП (2023). Коалицијата на НВО против неказнивоста: заборавено поглавје во борбата против неказнивоста. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–38.
 • Мартин, ЈП и Дут, С. (2023). Оценување на минатото и исцртување на иднината на образованието за човекови права. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7(1), 1–31.
Белешки од теренот
 • Манго, Д. (2023). Да се ​​стане светла ѕвезда преку едукација за човекови права: (ре)хуманизација преку учество. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–26.
 • Berrahmoun, A. (2023). Внатре во Хирак: Динамиката на масовното движење за социјална правда и човекови права. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–15.
 • Kurian, N. (2023). Мали деца и роботи? Етиката на поддршка на малите деца со попреченост со придружници со вештачка интелигенција и импликациите за правата на децата. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–13.
Книга Осврти
 • Селке, Л. (2023). Преглед на книгата: Критичко образование за човекови права: унапредување на образовните практики ориентирани кон социјалната правда од Михалинос Зембилас и Андре Кит. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–4.
 • Манго, Д. (2023). Преглед на книгата: Ние го правиме ова „До не ослободиме: аболиционистичко организирање и трансформирање на правдата“ од Маријаме Каба. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–7.
 • Jiang, J. (2023). Преглед на книгата: Образование за човекови права во Кина: перспективи, политики и практики од Веихонг Лианг. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–6.
 • Бренд. R. (2023). Преглед на книгата: Нечуени гласови на пандемијата: наративи од првата година на СОВИД-19 од Дао Х. Тран (уред.). Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–6.
 • Преглед на книгата: Настава за човекови права во основните училишта: надминување на бариерите за ефективна практика од Алисон ЕК Струтерс. Меѓународен весник за образование за човекови права, 7 (1), 1–5.
Приклучи се на кампањата и помогни ни #SpreadPeaceEd!
Ве молиме пратете ми е-пошта:

Придружете се на дискусијата ...

Дојдете до врв