Извлечете ги СИТЕ !!! 4 едноставни работи што секој може да ги направи сега.

Секој авганистански граѓанин во ризик-жени, мажи, деца, стари лица, лица со посебни потреби-има право да бара азил. Мора да ги извадиме сите. Целосна и целосна евакуација е морален и практичен императив. Еве 4 едноставни активности што секој може да ги преземе за да го поддржи овој напор.

Видете ги другите неодамнешни апели за акција на граѓанското општество за Авганистан овде.

Извлечете ги СИТЕ !!!!

Додека го гледаме смртоносниот хаос на аеродромот во Кабул, во искушение да попуштиме во очај, бараме да најдеме начини како да дејствуваме за да ја надминеме оваа ужасна ситуација, кревајќи гласови да бараме безбедна евакуација за сите во смртна опасност.

Еве 4 едноставни работи што можете да ги направите во моментов за да го кренете гласот и да ги повикате другите да го кренат својот:

  1. Преземете и пополнете го образецот за букви подолу (пополнете ја вашата земја и вашето име).
  2. Побарајте го името и е-поштата на амбасадорот на вашата земја во Обединетите нации и испратете им е-пошта копија од пополнетото писмо.
  3. Побарајте го името и адресата на е-пошта на вашиот министер/секретар за надворешни работи и испратете им е-пошта копија од пополнетото писмо.
  4. Испратете ја оваа порака до што е можно повеќе луѓе кои можат да се грижат и да дејствуваат. Испраќајте од која било форма на медиуми што редовно ги користите.

Ви благодариме што го кренавте гласот во чин на солидарност и одговорност на глобалната заедница.

- Глобална кампања за мировно образование (8)

Шаблон за писмо

преземете верзија на шаблонот MS Word (или копирајте го и залепете го текстот подолу) 

Извлечете ги СИТЕ !!!

Секој авганистански државјанин во ризик - жени, мажи, деца, возрасни, лица со попреченост - има право да бара азил.  За пофалба е што САД ангажираа комерцијални авиокомпании да превезуваат луѓе од сегашните места за евакуација до местата на населување. Сепак, илјадници други остануваат надвор од аеродромот и низ целата земја во страв од својот живот. Меѓународната заедница - особено САД и нациите на НАТО - ја преземаат одговорноста да им овозможат да живеат. Иднината на земјата може да лежи во спасувањето на животите на оние кои еден ден би можеле да се вратат за да ја обноват земјата за која се трудеа да ја донесат во 21 -та година.st век меѓународна заедница. Мора да ги извлечеме сите. Целосна и целосна евакуација е морален и практичен императив.

Како граѓанин на [твојата земја], Ја повикувам мојата влада да работи независно, со другите нации и преку Обединетите нации да ги евакуира сите што сакаат да го напуштат Авганистан. Се молиме за уверување дека:

  • Аеродромот во Кабул ќе биде отворен до завршување на евакуацијата;
  • Safeе бидат поставени безбедни коридори и превоз до аеродромот;
  • Bordersе се отворат границите за да се овозможи излез од копно кон други земји и да се обезбеди безбеден транспорт;
  • Дека сите погранични земји, држави во моментов сместуваат места за евакуација и други земји во кои може да се вршат летови, поздравуваат и обезбедуваат привремена грижа за евакуираните;
  • Таа „документација“ за визи да се поедностави за итни случаи и да се формираат центри за документација за оваа намена на аеродромот и на граничните места каде што е можно излез.

Со почит побарано,

[Твоето име]

 

 

Биди прв да коментираш

Придружете се на дискусијата ...