Универзитетот Георгтаун бара помошник професор по настава по образование - програма за образование, истрага и правда

Асистент наставен професор по образование - Програма за образование, истрага и правда & Лабораторија за применето учење во Капитол

Универзитетот orорџтаун: Главен кампус: колеџ orорџтаун: Програма за образование, истрага и правда

локација: Вашингтон,
Датум на отворање: Септември 19, 2021

кликнете овде за повеќе информации и да аплицирате

Опис

Програмата за образование, истрага и правда (ЕДИЈ) и Лабораторијата за применето учење Капитол (ПОВИК) на Универзитетот Geорџтаун покануваат апликации за заедничка позиција без асистент професор по настава (мандат од 3 години, можност за обновување) да започне во август 2022 година На

Позицијата на факултетот за не-стаж (NTL) за програмите ЕДИЈ и ПОВИК ќе служи тригодишен мандат за настава со 2/2 оптоварување во првата година, и 3/3 за оптоварување на последните две години. Во првата година, НТЛ, исто така, ќе изгради гасовод помеѓу ЕДИЈ и ПОВИК и ќе изгради патека насочена кон образованието во Програмата за социјални влијанија на ПОВИК, при што програмата ЕДИЈ/ЦАЛ ќе советува во последните две години.

Програмата за образование, истрага и правда (ЕДИЈ) е интердисциплинарна програма која се фокусира на поврзаноста на образованието и социјалната правда. Програмата ја зацврстува студијата за образование во потрага по еднаквост во рамките на традицијата на либералните уметности; моделира и интегрира активна, ангажирана педагогија; и олеснува богати можности базирани на заедницата во средини за preK-12 за студенти на додипломски студии. EDIJ ја развива способноста на студентите за критичко испитување на пресекот на образованието и општеството и ги поврзува студентите со локалната заедница DC и поширокиот јавен дискурс за еднаквост и образование. Во EDIJ, студентите го испитуваат историскиот и современиот социјален контекст, политика, истражување и практики на образование во САД.

Лабораторијата за применето учење Капитол (ПОВИК) е куративно искуство за учење за додипломските студенти во orорџтаун, кое интегрира наставни, ко-наставни и искуствени учења. Сместен во кампусот во центарот на Geорџтаун, ДЦ, ПОВИК анимира трансформативни патишта за студентите да учат, живеат и практиканти нурнати во пошироката заедница во Вашингтон.

Бараме кандидати чија работа се однесува на образовната рамноправност за децата и младите кои се маргинализирани на раскрсниците на расата/етничката припадност, социјалната класа, културата и јазичната разновидност.

Се охрабруваат да аплицираат кандидати со интерес за урбано образование, учење вклучено во заедницата, применети образовни истражувања и/или искуствено учење.

Квалификации:

  • Д -р во образованието или сродната област до моментот на назначувањето
  • Покажана посветеност кон урбаното образование
  • Експертиза во образовните методи на истражување
  • Искуство во партнерство со училишта, застапување, непрофитни и/или организации за политика
  • Претпочитано е претходно искуство во наставата предК-12
  • Способност за заедничка работа со студенти, персонал, факултет, лидерство и надворешни партнери од различни средини

Биди прв да коментираш

Придружете се на дискусијата ...