Членови и организатори / институционална коалиција и поддржувачи на Глобалната кампања за мировно образование

Кликнете тука за да се приклучите на коалицијата!
3-1
3
2
2-1
1
1-1
претходната стрелка
следната стрелка
3-1
3
2
2-1
1
1-1
претходната стрелка
следната стрелка

Кликнете на името на организацијата за да отворите краток организациски профил.

Оригиналните поддржувачи од 1999 година се означени со „*“ или „**“ во списокот подолу („**“ означува дека организацијата повеќе не е активна).

 Организација / институција * Држава Вид на организација
Презентации на Акт 1*Грцијадруги
ActionAid Гана*ГанаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Егис ТрустРуандаМеѓународна невладина организација (ИНГО)
Здружение на авганистански муслимани, Велика БританијаОбединето КралствоНевладина организација (локална или национална невладина организација)
ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА МЛАДИНСКИ УСЛУГИ АФГАН (AYSO)АвганистанНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Фондација АлгиланиИндијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународен совет на Алебаит во АлгиланиИндијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Целиот пакистански совет за пријателство и мир (целото пакистанско младинско крило)**Пакистандруги
Амнестија Непал, Група-81*НепалНевладина организација (локална или национална невладина организација)
ASEPaix, Здружение на швајцарски едукатори à la Paix**Швајцаријадруги
Ашта Но Каи*ИндијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Асоцијација Ресевеста*АргентинаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Асоцијација Des Jeunes Entreprenants de BonassamaКамерунНевладина организација (локална или национална невладина организација)
асоцијација за меѓународна соработка на амфрикКамерунНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Здружение на млади пријатели на Азербејџан на Европа*АзербејџанОсновно или средно училиште
Успение колеџ*ФилипиниУниверзитет или колеџ (програма, центар, институција)
Институт за мир во Атенео - Универзитет Атенео де ЗамбоангаФилипиниУниверзитет или колеџ (програма, центар, институција)
Друштво за атриумна меѓународно нивоНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Свесност Еден**Нигеријадруги
Центар за жени и развој во Азербејџан**АзербејџанНевладина организација (локална или национална невладина организација)
BAYANИницијативиФилипиниНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Фондација БегеНигеријаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Национално средно училиште БЕНИ HIGHНО В. АЛДАНАФилипиниОсновно или средно училиште
Операции на фондацијата Бергхоф gGmbHГерманијаМеѓународна невладина организација (ИНГО)
Надвор од кожаОбединето КралствоНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Лесно универзално социјално друштво на Буда (BLUWS)**Бангладешдруги
ПОЛИТЕХНИЧКИ КОЛЕГ БУЛАКАНФилипиниУниверзитет или колеџ (програма, центар, институција)
Кампања за глобален наставен план за економија на социјална солидарностна меѓународно ниводруги
КАМПАÑА ПО РАБОТА ПРОГРАМА ООН ГЛОБАЛНА ЕКОНОМИЈА СОЦИЈАЛНА СОЛИДАРИЈАна меѓународно нивоМеѓународна невладина организација (ИНГО)
Канадска алијанса за млади и права на децата (CAYCR)**Канададруги
Канадски центри за настава на мир**КанадаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Комитет за услуги на канадски пријатели (квокери)КанадаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Канадски меѓународен институт за применети преговори*КанадаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Канадска асоцијација за истражување на мирот (порано Институт за истражување на мирот)*КанадаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Каносијски училишта на Филипини*ФилипиниУниверзитет или колеџ (програма, центар, институција)
ГРИА - Центар за удобности, рехабилитација и едукацијаИндијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Catedra de la paz y derechos humanos Монс. Оскар РомероВенецуелаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Центар за студии за глобализација, универзитет БК**СрбијаУниверзитет или колеџ (програма, центар, институција)
Центар за студии за човекови права и мир (CRPS)**Филипинидруги
Центар за ненасилни решенијаСоединети Државидруги
Центар за мировно образование, колеџ Миријам*ФилипиниУниверзитет или колеџ (програма, центар, институција)
Центар за мир, правда и интегритет на создавањето*ФилипиниНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Центар на Апуи, истурете го руралното и комуналериското подрачје CADERCOКонго, Демократска РепубликаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Центар за едукација и развој на развој на Енфанс Маурициенс (ЦЕДЕМ)*МаурициусОсновно или средно училиште
Центар за африкански студии, образование за возрасни и рурален развој, CASAERD ISHIAGU НигеријаНигеријаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Центар за мировно образование Манипур, CFPEMИндијадруги
Центар за проучување на прошка и помирување**Обединето Кралстводруги
CETAL- Мрежна култура на мирот**Шведскадруги
Програма за млади на ЦЕЈПА-граѓанско образование во Албанија*АлбанијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Друштво за права на деца и жени**Бангладешдруги
Поглавје за деца и мир на Филипини JMD**Филипинидруги
Градско училиште Монтесори*ИндијаОсновно или средно училиште
Сиудадес Едукадодорас Америка Латина (ЦЕАЛ)*АргентинаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Кокреативни уметности за мирна меѓународно нивоНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Заедничка акција за родов развој КОМАГЕНДКамерунНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Организација за рехабилитација и едукација за развој на заедницата (CDREO)АвганистанНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Иницијатива на заедницата за организација на одржлив мир (ЦИСПО)Јужен СуданНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Загрижена младина за мир (КОНИОПА, Сиера Леоне)**Сиера Леонедруги
Конкорд Медиа (порано видео и филмски совет на Конкорд)*Обединето КралствоНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Организација на Косананиг**НигеријаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
CRAGI, Решавање на конфликти и глобална меѓузависност**Соединети ДржавиНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Училиште за креативни патеки за учењеФилипиниОсновно или средно училиште
Креативен одговор на конфликт*Соединети ДржавиНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Фондација Култура за мир*ШпанијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
[заштитена по е-пошта] Сараево - Здружение за мировно образование*Босна и ХерцеговинаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
DC мир тимСоединети ДржавиНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Длабока мрежана меѓународно нивоМеѓународна невладина организација (ИНГО)
Катедра за образование на наставници, Универзитет во КарачиПакистанУниверзитет или колеџ (програма, центар, институција)
ОддФилипиниВладина организација
Ограничување на руралните средини Заштита на животната средина и занаетчиство**Камерундруги
Фондацијата „Источен орел“.Конго, Демократска РепубликаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Едукадорес пред Паз**Бразилдруги
Образование за глобален мирна меѓународно нивоНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Институт за образование за мир на Балканот*Босна и ХерцеговинаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Проект Образование за мир (Меѓународен универзитет Ландег)*ШвајцаријаУниверзитет или колеџ (програма, центар, институција)
Изборен институт на Јужна Африка*Јужна АфрикаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Коалиција Елиму Јету*КенијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Завршување- Нуклеарно оружје.orgСоединети Државидруги
Програма за креативно решавање на конфликти во Националниот центар ESR*Соединети ДржавиОсновно или средно училиште
Евроазиски дипломатски центарСрбијадруги
Femmes pour la paix et la médiationМарокоНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Фондација де ла Паикс МондијалеКонго, Демократска РепубликаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Застрашувачки иницијативи за жени и девојки, ЛиберијаЛиберијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Фондација за мир и развој**Ганадруги
Идеа за гама за фондации*КолумбијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Fundacion Tercer Milenio*АргентинаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
FundiPau (порано Fundacio per la Pau)*ШпанијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
ИДНИ ЛИДЕРИ ЕНДИТЕТЕгипетМеѓународна невладина организација (ИНГО)
Иницијатива за идни лидери СЛСиера Леонедруги
Иницијатива за идни лидери СЛСиера ЛеонеНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Глобална фондација за хармонија**ШвајцаријаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Глобална иницијатива за животна средина и помирувањеРуандаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Глобална мрежа на жени-градежни миротвориСоединети ДржавиМеѓународна невладина организација (ИНГО)
Добро Самарјанско јавно училиште*ИндијаОсновно или средно училиште
Национално средно училиште Гордон ХајтсФилипиниОсновно или средно училиште
Grădinița cu PP PPi PN „Јулија Хасдеу“РоманијаОсновно или средно училиште
Група „Хајде Да…“*СрбијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Фондација ГУУ Рехабилитација заснована врз заедница*УгандаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Хали движење*МаурициусНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Фондација Heart4EarthИндијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Hessisches Landesinstitut für Pädagogik**Германијадруги
Хираја ФилипиниФилипиниНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународна група за човекови права и правдана меѓународно нивоОсновно или средно училиште
Центар за човекови праваГрузијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Комитет за човекови права - Србија*СрбијаВладина организација
Програма за едукација за човекови права**Пакистандруги
Центар за око и едукација за човекови права (HREEC)**Камерундруги
ICIRORE C'AMAHORO асблБурундиНевладина организација (локална или национална невладина организација)
иницијатива iFixЈужен СуданНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Илиган центар за мировно образование и истражување*ФилипиниУниверзитет или колеџ (програма, центар, институција)
Подобрете ја организацијата на вашето општество (IYSO)ЈеменНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Индиски институт за мир, разоружување и заштита на животната средина*ИндијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Индиски институт за социјални услугиИндијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Институт за мир и правда*Соединети ДржавиНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Институт за планетарна синтеза*ШпанијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Институт за образование и мир**Грцијадруги
Instituto Internacional para la Acción Noviolenta - NOVACT (поранешна Нова, Центар пред ла иновација)*ШпанијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Интегрирање на развојот кон водено родителство (IDGP)КенијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународно здружение за човечки вредности (порано меѓународно друштво за човечки вредности)*ШвајцаријаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународна асоцијација на едукативни градови*ШпанијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународно здружение на едукатори за мир во светот*Соединети ДржавиНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународен центар за едукација за холистички туризам (IHTEC)*КанадаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународен институт за педагогија за мир (IIPE)*Соединети ДржавиМеѓународна невладина организација (ИНГО)
Меѓународна мисија за мир**Сиера Леонедруги
Меѓународно биро за мир*ГерманијаМеѓународна невладина организација (ИНГО)
Меѓународно здружение за истражување на мирот (ИПРА)*ТурцијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународно здружение за истражување на мирот (Јапонија)*ЈапонијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународен наставник**на меѓународно нивоНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународна младинска соработка*ХоландијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународна младина за подобар свет (Поранешна младина за подобар свет)*на меѓународно нивоНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународна фондација за млади врски (Гана)*ГанаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународен младински парламент / Оксфам Австралија*АвстралијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
iSCAN (меѓународна мрежа за безбедност и анализа на конфликти)АвстријаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Здружението за мир на Janeејн Адамс*Соединети ДржавиНевладина организација (локална или национална невладина организација)
ИСУС СПАСУВА ИНТЕГРИРАНО ФОНДАЦИЈА НА УЧИЛИШТЕФилипиниОсновно или средно училиште
Племенски центар за истражување на Jigигјансу**ИндијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Фондација за радостПакистанНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Хуан Г Макараег НХСФилипиниОсновно или средно училиште
Здружение на млади „Кмери“*КамбоџаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Детски средби со деца**Соединети ДржавиНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Меѓународен универзитет во Ландег**ШвајцаријаУниверзитет или колеџ (програма, центар, институција)
Lawacamulag ESФилипиниОсновно или средно училиште
Лига во пријателски напор**Индијадруги
ЛИГА НА ИНДЕГЕНО-ИНТЕРКУЛТУРНИ ФИЛИПИНСКИ ПЛОВИ, (LIFT), Inc.ФилипиниНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Учење и развој Кенија*КенијаНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Технолошкиот Liceul TOMA SOCOLESCU PloiestiРоманијаОсновно или средно училиште
Слушање издавачи на еретиУгандадруги
Книжевна академија за Далит од Непал (ЛАД-Непал)НепалНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Образование за живи вредности (порано живи вредности: образовна програма)*на меѓународно нивоНевладина организација (локална или национална невладина организација)
Лондрина Пазаандо Мовименто Пела Паз е Ново-ВиоелсијаБразилНевладина организација (локална или национална невладина организација)
 Организација / институција * Држава Вид на организација