Придружете се на Коалицијата и поддржете ја Глобалната кампања за мировно образование

Ве покануваме да се приклучите на нашата коалиција на институции организации поддршка на мировното образование!

Кликнете тука за да се придружите и да ја одобрите кампањата како индивидуа!

Со влегувањето во нашата коалиција и обезбедувањето институционално одобрување, помагате да обезбедите докази за глобалното застапување за едукација за мир. Институционалните одобрувања се особено моќни кога апелираат до носителите на одлуки во образовната политика, затоа ве молиме придружете се во нашата коалиција на организации и глобалната мрежа на одделни членови со одобрување на Глобалната кампања за едукација за мир.

3-1
3
2
2-1
1
1-1
претходната стрелка
следната стрелка
3-1
3
2
2-1
1
1-1
претходната стрелка
следната стрелка
Кликнете овде за списокот на сегашни членови на коалицијата и поддржувачи! Кликнете овде за списокот на сегашни членови на коалицијата и поддржувачи!

Приклучувањето кон коалицијата и обезбедувањето поддршка изразува посветеност на визијата и целите на Глобалната кампања:

ВизијаКултура на мир ќе се постигне кога граѓаните во светот ги разбираат глобалните проблеми; имаат вештини за решавање на конфликтот конструктивно; знае и живее според меѓународните стандарди за човекови права, родова и расна еднаквост; ја ценат културната разновидност; и почитувајте го интегритетот на Земјата. Таквото учење не може да се постигне без намерно, одржливо и систематско образование за мир.

Цели: 1) Да се ​​изгради јавна свест и политичка поддршка за воведување на мировно образование во сите сфери на образованието, вклучително и неформално образование, во сите училишта низ целиот свет. 2) Да се ​​промовира образованието на сите наставници да предаваат за мир.

Придружете се на Коалицијата и поддржете ја Глобалната кампања за мировно образование

 • Како се вика вашата организација или институција?
 • Ве молиме, изберете ја етикетата што точно ја опишува вашата организација / институција.
 • Каде е вашата организација?
 • Ако дадете врска до веб-страницата на вашата организација, ние ќе обезбедиме врска до вашата веб-страница на страницата на нашите организациски поддржувачи.
 • Зошто вашата организација се приклучува на нашата коалиција и ја одобрува Глобалната кампања за мировно образование? Зошто е важно за вас мировното образование? (Пример: „Мировниот центар ги поддржува напорите на Глобалната кампања за универзализирање на мировното образование. Образованието е од фундаментално значење за создавање култура на мир.“)

  * Цитатите можат да се користат за промотивни цели на веб-страницата на Глобалната кампања за мировно образование и во нашите билтени.

  [Ограничување на зборови: приближно 100 зборови / 700 карактери]

 • Која е мисијата на вашата организација? Која е поврзаноста на вашата организација со мировно образование?

  * Вашиот одговор ќе биде објавен со вашата организација на нашата листа за одобрување.

  [Ограничување на зборови: приближно 100 зборови / 700 карактери]

 • Дали вашата организација е заинтересирана да игра поактивна улога со Глобалната кампања за мировно образование? Ние секогаш сме отворени за истражување на партнерства што ги поддржуваат тековните напори, проекти и цели на кампањата. (Ако го означите полето подолу, ќе следиме за да ги испитаме можностите.)
 • Контакт информации

  Овие информации ќе се користат само за следење на повремени комуникации со организации што одобруваат. Дадените информации за контакт нема да бидат објавени во јавноста.
 • Која е вашата титула или улога во рамките на организацијата?
 • Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.

Приклучи се на кампањата и помогни ни #SpreadPeaceEd!
Ве молиме пратете ми е-пошта:
Дојдете до врв