Дејвид Хикс: поттикнување на перспектива на иднината

„Перспективата на иднината е клучна за ефективно предавање и учење во мировното образование. Овозможувајќи им на учениците да размислуваат покритично и покреативно за силите што создаваат веројатна и преферирана иднина, тие се способни да се вклучат во понамерна и пофокусирана акција за промена “.

-Дејвид Хикс, Фјучерс едукација. Во Енциклопедија за мировно образование (2008).

Дознајте повеќе за овој цитат со посета на самата Глобална кампања за мировно образование Цитати и меми за едукација за мир: Библиографија за мировно образование. Библиографскиот директориум е уредувана колекција на коментирани цитати за перспективи на теоријата, практиката, политиката и педагогијата во мировното образование. Секој цитат / библиографски запис е надополнет со уметнички мем што ве охрабруваме да го преземете и ширите преку социјалните медиуми.

во близина

Приклучи се на кампањата и помогни ни #SpreadPeaceEd!

Биди прв да коментираш

Придружете се на дискусијата ...