Глобален клиринхаус за знаење за мир

Глобалниот клиринхаус за знаење за мировно образование е најголемата и редовно ажурирана колекција на ресурси во светот за мировно образование.

 
За & Совети за користење на Клириншката куќа
Со базата на податоци што може да се пребаруваат за наставните програми за мировно образование, вести, истражувања, извештаи и анализи од целиот свет, курирани од Глобалната кампања за мировно образование и нејзините членови, Клиринхаус е центар за знаење за истражувачи, креатори на политики, донатори и практичари.

Користење на Клириншката куќа

Кликнете на насловот на ресурсот за да го отворите!

Филтри за пребарување / сортирање

Можете да пребарувате во Клириншката куќа преку отворено пребарување користејќи го полето за текст. Дополнително, можете да ги користите трите филтри за пребарување и сортирање:

  • категории опишете го видот на ресурсот. Постојат приближно 20 главни категории, вклучувајќи наставни програми, вести, извештаи, мислења и истражувања.
  • Тагови опишете го фокусот на ресурсот. Повеќето записи ќе имаат неколку ознаки. Во моментов, има 700+ ознаки, кои опфаќаат низа теми од # човековите права до # трансформативното учење до # градители на мирот за млади.
  • Земја / Светски регион ја означува земјата / земјите или светскиот регион на фокус на ресурсот. Светските региони се појавуваат во СИТЕ ГЛАВИ.
новости
Со скоро 1800 тековни поднесоци и 30-50 нови ресурси додадени месечно, Клириншката куќа постојано се шири. Клиринхаус е исто така дело во тек. Нашиот волонтерски тим работи напорно за да „обележи“ статии со клучни теми и земји за да ја направи базата на податоци повеќе пребарлива и функционална за истражувачите. Од 1 јули 2020 година „обележавме“ скоро половина од нашата колекција содржина. Ние секогаш бараме волонтери за да помогнеме во додавање нови содржини (имаме заостаток од 100+ ресурси подготвени за додавање). Ако сакате да волонтирате за поддршка на овој проект и ако имате некое основно искуство со веб-страница (wordpress), Ве молиме контактирајте не.
Додади во колекцијата
Глобалната кампања за мировно образование ги поканува своите членови да придонесат за новини, истражувања, наставни програми, извештаи и анализи во Клиринхаус. Покрај тоа што ги имаат овие придонеси тука, тие исто така ќе бидат споделени на веб-страницата на Кампањата, дистрибуирани преку нашите списоци по е-пошта и објавени на социјалните медиуми.  Кликнете овде за да ги споделите вашите ресурси и да придонесете во Клириншката куќа
СликатаНасловРезимекатегорииЗемја / Светски регионТаговиhf: категорииhf: ознакиhf: данок: земја
Приклучи се на кампањата и помогни ни #SpreadPeaceEd!
Ве молиме пратете ми е-пошта:
Дојдете до врв