Можности за финансирање

Награда на УНЕСКО за ИКТ во образованието: Повик за номинации отворен за проекти кои создаваат синергија помеѓу дигиталното учење и позеленувањето на образованието

Наградата на кралот на УНЕСКО, Хамад Бин Иса Ал-Калифа за употреба на ИКТ во образованието, сега прифаќа апликации и номинации до 5 февруари 2024 година. Темата на изданието за 2023 година е „Дигитално учење за позеленување на образованието“.

Награда на УНЕСКО за ИКТ во образованието: Повик за номинации отворен за проекти кои создаваат синергија помеѓу дигиталното учење и позеленувањето на образованието Прочитај повеќе "

Стипендија за млади за SDGs – програма за Декадата на океаните на Обединетите нации за одржлив развој (Брод за мир)

Peace Boat US го најавува лансирањето на нова серија програми како дел од Декадата на Обединетите нации за океанска наука за одржлив развој што ќе се одржи на бродот Peace Boat на темата на овогодинешниот Светски ден на океаните на ОН: „Планета Океан: плимата и осеката се менуваат. ” Младинските лидери од целиот свет се поканети да се приклучат на патувањето. Краен рок за пријавување/пријавување за стипендија: 30 април 2023 година.

Стипендија за млади за SDGs – програма за Декадата на океаните на Обединетите нации за одржлив развој (Брод за мир) Прочитај повеќе "

Повик за апликации: Програма за млади мировници на UNAOC во Латинска Америка и Карибите 2023 година (целосно финансирана)

Апликациите се отворени за Програмата за млади мировници на UNAOC во Латинска Америка и Карибите 2023 година. Младите мировници на UNAOC е иницијатива за мировно образование која е дизајнирана да ги поддржи младите луѓе во стекнување вештини кои можат да ја подобрат нивната позитивна улога во прашањата на мирот и безбедноста и во спречување на насилен конфликт. (Краен рок за аплицирање: 12 март)

Повик за апликации: Програма за млади мировници на UNAOC во Латинска Америка и Карибите 2023 година (целосно финансирана) Прочитај повеќе "

Целосно финансирани Ротари мирни стипендии: м-р или сертификат за студии за мир и развој

Промовирањето на мирот е една од главните причини на Ротари. Целосно финансираната Rotary Peace Fellowship, која ги покрива трошоците за школарина и живот, го зголемува капацитетот на постојните лидери да го спречат и решат конфликтот нудејќи академска обука, теренско искуство и професионално вмрежување. Краен рок за аплицирање: 15 мај 2023 година.

Целосно финансирани Ротари мирни стипендии: м-р или сертификат за студии за мир и развој Прочитај повеќе "

Повик за номинации: Награда за мир, нуклеарна аболиција и климатски ангажирани млади (PACEY)

Дали знаете за младински проект кој се занимава со прашања за мир, нуклеарно разоружување и/или климатски прашања и кој би можел да биде зајакнат со престижна награда со парична награда од 5000 евра за да му помогне да успее? Номинациите треба да се пријават на 30 декември.

Повик за номинации: Награда за мир, нуклеарна аболиција и климатски ангажирани млади (PACEY) Прочитај повеќе "

Програма за стипендисти за образование на Икеда Центар: Повик за предлози

Основана во 2007 година, Програмата за стипендисти за образование го почитува образовното наследство на глобалниот миротворец Даисаку Икеда и има за цел да ги унапреди истражувањата и стипендијата на меѓународно растечкото поле на студиите на Икеда/Сока во образованието. Стипендиите ќе имаат право на двегодишно финансирање од 10,000 американски долари годишно за поддршка на докторски дисертации во оваа област, вклучително и нејзината врска со филозофијата и практиката на образованието општо. Аплицирајте до 1 септември 2022 година.

Програма за стипендисти за образование на Икеда Центар: Повик за предлози Прочитај повеќе "

Можност за грант за проекти водени од деца. Пријавете се до 31 март 2022 година

Детската лабораторија за решенија (CLS) има за цел да ги поддржи младите луѓе во преземањето активности за справување со сиромаштијата што ги погодува децата во нивните заедници преку решенија засновани на образование и мировно образование. Со поддршка од возрасни, групи на деца се поканети да ги претстават своите идеи и да аплицираат за една од нашите микро-грантови (од 500 до 2000 американски долари) за спроведување на проект предводен од деца. Краен рок за аплицирање: 31 март.

Можност за грант за проекти водени од деца. Пријавете се до 31 март 2022 година Прочитај повеќе "

Георг Арнхолд виш соработник за образование за одржлив мир: Повик за аплицирање

Институтот за образовни медиуми Лајбниц | Институтот Георг Екерт (ГЕИ) со задоволство го објавува Повикот за аплицирање за виш соработник на Георг Арнхолд за образование за одржлив мир за 2023 година.

Георг Арнхолд виш соработник за образование за одржлив мир: Повик за аплицирање Прочитај повеќе "

Ellowил Нокс Хумор за мир стипендија (доц. За применет и терапевтски хумор)

Стипендијата illил Нокс за хумор за мир е наменета да придонесе за мирот преку хумор, обезбедувајќи им можност на студентите и факултетот за студии за мир да се вклучат во професионален развој преку Академијата за хумор на ААТХ.

Ellowил Нокс Хумор за мир стипендија (доц. За применет и терапевтски хумор) Прочитај повеќе "

Повик за апликации: Трансформативни водачи на мирот и правдата

Избраните соработници ќе бидат поканети на колеџот Гетизбург за една недела на интензивно програмирање дизајнирано да ги развијат своите лидерски способности во областа на работата на мирот и правдата. Сите студенти на додипломски студии (од Канада, САД и Мексико) со барем една академска година преостаната во своето образование, по завршувањето на стипендијата, имаат право да аплицираат (рок: 15 септември).

Повик за апликации: Трансформативни водачи на мирот и правдата Прочитај повеќе "

Целосно финансирани ротациони стипендии за мир: магистер или сертификат за студии за мир и развој

Целосно финансираното Ротариско стипендија за мир, кое ги покрива школарините и трошоците за живот, го зголемува капацитетот на постојните лидери за спречување и решавање на конфликти, нудејќи академска обука, теренско искуство и професионално вмрежување. Краен рок за пријавување 2022-23: 15 мај 2021 година.

Целосно финансирани ротациони стипендии за мир: магистер или сертификат за студии за мир и развој Прочитај повеќе "

Георг Арнхолд, виш соработник за образование за одржлив мир: Повик за аплицирање

Институтот Георг Екерт со задоволство го објавува Повикот за аплицирање за виш соработник на Георг Арнхолд за образование за одржлив мир во 2022 година. Назначувањето нуди можност за извршување на работи во областа на образованието за одржлив мир. Рок на пријавување: 31 јануари 2021 година

Георг Арнхолд, виш соработник за образование за одржлив мир: Повик за аплицирање Прочитај повеќе "

Дојдете до врв