CV

Учење од Ганди, кампања против недопирливост и човечка грешка

Меѓународниот центар за ненасилни конфликти (ICNC) нуди редовна серија на академски вебинари, онлајн разговори и визуелни презентации за критични идеи, случаи и прашања поврзани со граѓанскиот отпор и ненасилните…

Учење од Ганди, кампања против недопирливост и човечка грешка Прочитај повеќе "

Рамка за етичко образование: Arigatou International

(Arigatou International) Рамката за етичко образование на Arigatou International е во сржта на Програмата „Учиме да живееме заедно“ од нејзиното лансирање во 2008 година. Ова ги вклучува клучните ...

Рамка за етичко образование: Arigatou International Прочитај повеќе "

Лекции за мир од целиот свет

Андреа С. Либреско и Жанет Балантиќ, ко-уредници. Произведено од Хашкиот апел за мир во соработка со Меѓународниот советодавен комитет на Глобалната кампања за мировно образование. Вовед Мир…

Лекции за мир од целиот свет Прочитај повеќе "

Ловиштето: сеопфатен водич за наставна програма за колеџ едукатори

  Напишано од д-р Симона Шарони www.simonasharoni.com [icon type=”glyphicon glyphicon-option-vertical”] simona.sharoni@gmail.com (Извадоци подолу. Кликнете овде за да ја преземете целосната наставна програма.) Овој водич за наставна програма е дизајнирана да ви помогне да направите скрининг на…

Ловиштето: сеопфатен водич за наставна програма за колеџ едукатори Прочитај повеќе "

Учење да се укине војната: настава кон културата на мирот

„Учење да се укине војната: настава кон културата на мирот“, пакет ресурси за мировно образование е развиен од д-р Бети А.Реардон и Алиша Кабезудо. Сеопфатниот пакет со 3 книги вклучува теоретски преглед, примери на лекции, преглед за обука на наставници и мрежни ресурси за мировно образование.

Современо ропство - Студиска акција за трговија со воен секс: Случаи на кривична одговорност

од Керолин Фидан Тајлер Доенмез со вовед од Бети Реардон (Првично објавено во 2014 година) (*Фотографија: Ира Гелб. „НЕ се продава: трговија со луѓе“) [icon type=”glyphicon glyphicon-folder-open” color=”#dd3333 ″] Преземете PDF од…

Современо ропство - Студиска акција за трговија со воен секс: Случаи на кривична одговорност Прочитај повеќе "

Воена трговија со секс: Учење кон аболиција и одговорност

Рефлексивно истражување за меѓународен криминал развиено од Бети Риардон (Првично објавено во 2013 година) [icon type=”glyphicon glyphicon-folder-open” color=”#dd3333″] Преземете pdf копија од оваа единица за учење Редовни читатели на овој билтен…

Воена трговија со секс: Учење кон аболиција и одговорност Прочитај повеќе "

Криминализирање на војната и оние што ја прават

[icon type=”glyphicon glyphicon-folder-open” color=”#dd3333″] Преземете ја оваа статија: Криминализирање на војната и оние што ја прават (*Наслов на фотографијата: Нирнбершки судења. Херман Геринг на левиот раб на првиот ред клупи .) Бети А. Реардон Основачки директор…

Криминализирање на војната и оние што ја прават Прочитај повеќе "

Поддржување на човековото право на мир

[icon type=”glyphicon glyphicon-folder-open” color=”#dd3333″] Преземете ја оваа статија: Почитување на човековото право на мир. (* Наслов на фотографијата: Првата хашка меѓународна мировна конференција во 1899 година) На револуционерна сесија во Обединетите…

Поддржување на човековото право на мир Прочитај повеќе "

Образование за укинување на војната

Вовед Панел на високо ниво на ОН за „Безот на војната“: Задачи за едукаторите за мир (Првично објавено во јуни 2013 година) „Човештвото мора да стави крај на војната или војната ќе стави крај ...

Образование за укинување на војната Прочитај повеќе "

Подготвувајќи ги нашите мултикултурни селфи за да ги учиме / допреме до сите наши деца во ерата на црните животи

(Оригинален напис: Сузан Гелбер Канон - Мисли, грижи се, дејствувај, 5 септември 2015 година) „Верувам дека една од нашите примарни улоги како воспитувач е да го прекинеме циклусот на нееднаквост и угнетување.“ Соња…

Подготвувајќи ги нашите мултикултурни селфи за да ги учиме / допреме до сите наши деца во ерата на црните животи Прочитај повеќе "

Дојдете до врв