Академски курсеви / програми

Образование за мир во пракса - бесплатен курс преку Интернет од Service Civil International

Сервис Цивил Интернешнл нуди бесплатен онлајн курс за мировно образование за да имате подобро разбирање за тоа што е мир и како да придонесете за тоа. [продолжи да читаш…]

Академски курсеви / програми

Бесплатни онлајн курсеви за мир и разрешување конфликти

Почнувајќи од 20 април, Школата за анализа и разрешување конфликти на Универзитетот Georgeорџ Мејсон ќе понуди БЕСПЛАТНИ курсеви за примерок преку Интернет во текот на една недела за нивните најпопуларни области на студии. [продолжи да читаш…]

Лого на UPEACE
Академски курсеви / програми

Стипендии достапни за студирање магистер по мировно образование на Универзитетот за мир

Магистерската програма за мировно образование на Универзитетот за мир е избрана за Заедничката програма за стипендии за постдипломски студии за Јапонија / Светска банка за студенти од земјите во 'развој'. Краен рок за аплицирање: 23 април 2020 година. [продолжи да читаш…]

Академски курсеви / програми

Европската магистерска програма за човекови права и демократизација

Уписите за изданието 2020/2021 на Европската магистерска програма за човекови права и демократизација (ЕМА) се отворени! Програмата ги подготвува учесниците за работа во национални, меѓународни, владини, меѓувладини и невладини организации, како и истражувачки институции кои се занимаваат со човекови права и демократизација. [продолжи да читаш…]

Академски курсеви / програми

Сега прифаќате апликации за Ротари стипендија за мир во 2021 година - Пријавете се сега!

Целосно финансираното Ротари мировно стипендија го зголемува капацитетот на постојните лидери за спречување и решавање на конфликти нудејќи академска обука, теренско искуство и професионално вмрежување [продолжи да читаш…]

Лого на UPEACE
Академски курсеви / програми

Нови академски можности на Универзитетот за мир (Костарика)

Универзитетот за мир на Обединетите нации во Костарика сега прифаќа кандидати за своите колеги и сертификати за магистерски програми 2020-2021 година, вклучително и мировно образование и неколку други области поврзани со мирот. [продолжи да читаш…]

Академски курсеви / програми

Цели на одржлив развој на ООН: Курсеви достапни бесплатно!

Овие бесплатни курсеви преку Интернет, понудени од универзитети и невладини организации, честопати овозможуваат практично искуство со меѓународни организации кои работат на постигнување на СДГ преку нивната работа. [продолжи да читаш…]

Академски курсеви / програми

Аплицирајте на д-р на Институтот Крок. Програма за мировни студии: Достапно целосно финансирање

Д-р. програма на Институтот Крок ги овластува студентите да станат извонредни научници и наставници кои придонесуваат кон растечкото знаење и практика за градење мир со цел да се справат со насилството и да го олеснат човечкото страдање. Сите примени студенти добиваат целосно финансирање. Пријавете се до 15 декември. [продолжи да читаш…]

Лого на UPEACE
Академски курсеви / програми

Целосно финансирана стипендија за азиски градители на мир на Универзитетот за мир на ООН (Костарика)

Азиската стипендија за градење мир, заедничка иницијатива на Фондацијата Нипон, Универзитетот за мир (UPEACE) и Универзитетот Атенео де Манила (AdMU), ги обучува младите азиски професионалци да станат практичари за градење мир. Студентите избрани да учествуваат добиваат целосна стипендија која опфаќа школарина, авионски билети, транзит и месечна стипендија. Рок на пријавување: 16 август. [продолжи да читаш…]

Академски курсеви / програми

Универзитетот Емори започнува глобална програма за социјално, емоционално и етичко учење

Универзитетот Емори, во партнерство со Далај Лама Труст и Фондацијата Вана од Индија, ќе биде домаќин на започнувањето на меѓународната програма на Емори, ЈИЕ Учење (социјално, емоционално и етичко учење) во Delу Делхи, Индија, од 4-6 април. Училиштето на ЈИЕ им обезбедува на наставниците сеопфатна рамка за одгледување на социјални, емоционални и етички компетенции што можат да се користат во образованието К-12, како и во високото образование и стручното образование. [продолжи да читаш…]