Повик за апликации: Трансформативни водачи на мирот и правдата

Дали сте лидер во развој и работите на прашања за мир и правда? Придружете се на првата класа на трансформативни лидери за мир и правда!

Воодушевени сме што го воведуваме ова уникатно дружење што ги идентификува и ги засилува вештините и визиите на лидерите за мир и правда на додипломски студии. Одржана од Конзорциум на северноамерикански мировни програми и спонзорирана од Програмата за студии за мир и правда на колеџот Гетизбург и Центарот за лидерство Гартвајт на колеџот Гетизбург, ова дружење е прво од ваков вид. Сите студенти на додипломски студии (од Канада, САД и Мексико) со барем една академска година преостаната во своето образование, по завршувањето на стипендијата, имаат право да аплицираат.

Кликнете тука за да се пријавите до 15 септември 2021 година!

Избраните соработници ќе бидат поканети на колеџот Гетизбург за една недела интензивно програмирање дизајнирано да ги развијат своите лидерски способности во областа на работата на мирот и правдата. Од 8 јануари до 14 јануари 2022 година, соработниците ќе се состанат со академици и практичари за да научат опипливи вештини и да создадат свои проекти за социјални промени. Од соработниците ќе се очекува да спроведат свои проекти по завршувањето на стипендијата. Покрај тоа, ние ќе ја следиме оваа група на соработници три години додека започнуваат со својата кариера со цел да се процени ефикасноста на оваа обука. Избраните соработници ќе ги плаќаат сите трошоци за да присуствуваат на неделата на програмирање во јануари 2022 година, вклучувајќи сместување, превоз и оброци.

Биди прв да коментираш

Придружете се на дискусијата ...