Бомби… Далеку !: Нов проект за истражување на бомбардирање и нуклеарно разоружување

(Објавено од: Изложба на бомби далеку.)

Бомби… Далеку! е проект кој ќе го истражи влијанието на воздушното бомбардирање врз цивилите за време на Втората светска војна и ќе ја искористи уникатната колекција на Музејот на мирот во Велика Британија за да испита како се формирале мировните кампањи како одговор. Овој проект требаше да започне во музејот како изложба во мај 2020 година, но беше одложен поради пандемијата ковид-19. Музејот е возбуден што конечно може да го претстави овој проект како дигитална изложба. Проектот е можен благодарение на финансирањето од Националниот фонд за наследство на лотарија.

Кликнете овде за пристап до „Бомби way Далеку!“ изложба преку Интернет

Биди прв да коментираш

Придружете се на дискусијата ...