Здружението за историски дијалог и истражување бара практикант за мировно образование (Кипар)

(Фото: СигмаЛив)

[icon name = ”share” class = ”” unprefixed_class = ””] посетете го AHDR за повеќе информации и да аплицирате

Здружението за историски дијалог и истражување (АХДР) бара еден практикант во грчки јазик и еден турски јазик со интерес за историско образование и мировно образование за периодот септември 2018-февруари 2019 година за да се приклучи во нашата канцеларија со седиште во Домот за соработка , во срцето на Никозија.

Краен рок за пријавување е 27 август.

Практикантите обезбедуваат поддршка за работењето на АХДР и се поддржани од тимот АХДР кој им помага да развијат вештини за истражување, управување со проекти и организација на настани. Практикантите обезбедуваат истражувачка и административна поддршка и се очекува да работат на широк спектар на проекти. Практикантите исто така ќе помогнат во подготовката, управувањето и испораката на настаните.

 • Предложената должина на стажирање е од три (3) до шест (6) месеци, почнувајќи од септември
 • За распоредот и бројот на часови на избрани практиканти може да се дискутира на барање на индивидуална основа.
 • Сите практиканти се неплатени: Трошоците како што се домување, патувања, трошоци за живот, визни аранжмани и медицинско осигурување поврзани со програмата мора да ги понесат практикантите.

АХДР е единствена мулти-комунална, непрофитна, невладина организација основана во Никозија во 2003 година. Ние ги прифаќаме вредностите на Универзалната декларација за човекови права, Европската конвенција за човекови права, целите на УНЕСКО за образование и препораките на Советот на Европа релевантни за наставата по историја. На АХДР, ќе имате можност да стекнете работно искуство во областа на историјата, историското образование и мировното образование. Придружете се на нашиот тим, развијте нови вештини и поврзете се со млади, едукатори и организации во Кипар и низ целиот свет.

Задачи:

 1. Тесно соработувајте со службениците на АХДР во координација на плановите за работа и испораките;
 2. Каталошки публикации, ажурирање на базата на податоци со списоци со контакти (печат, наставници и членови);
 3. Истражувајте и анализирајте ги податоците;
 4. Истражувајте извори на финансирање, надгледувајте го развојот на плановите за прибирање средства и пишувајте предлози;
 5. Обезбедете логистичка и техничка помош со состаноци и настани;
 6. Превод од грчки или турски на англиски на грчки или турски јазик;
 7. Управувајте со сметките на социјалните медиуми и Mailchimp (билтенот), одговорете на прашањата;
 8. Посетувајте активности за вмрежување и состаноци на европско ниво;
 9. Други сродни должности.

[icon name = ”share” class = ”” unprefixed_class = ””] посетете го AHDR за повеќе информации и да аплицирате

во близина

Приклучи се на кампањата и помогни ни #SpreadPeaceEd!

Биди прв да коментираш

Придружете се на дискусијата ...