Моќен случај против војна: Која Америка пропушти во американската историја и што можеме (сите) да направиме сега

Кети Беквит

Моќен случај против војната

Што пропушти Америка на часот по историја на САД и што можеме сите (сега) да сториме

Објавено во ноември 2015 година
300 страници, мека во мраз
ISBN 978-1-937570-68-2
15.00 УСД, 14.00 ЕВРА
[icon icon = ”share” class = ”” unprefixed_class = ””] достапно преку Достоинствено печат

За книгата

Беквит раскажува историја на војните во Америка што вклучува „Што пропушти Америка на часот по историја на САД“. Таа детално објасни зошто продава војната, заблудите на заедничките оправдувања за војната, вистинските трошоци на војната и разумните алтернативи. Моќен случај против војната предлага овој културолошки поддржан, длабоко вкоренет систем на владино насилство е едноставно премногу скап, деструктивен, контрапродуктивен и нехуман за да остави без предизвик. Лесно читлива книга, ова е ресурс за образование на млади и возрасни, активисти за градење мир и сите кои се прашуваа дали е возможен свет надвор од војната.

За авторот

Кети Беквит е тренер за медијација од Дејтон, Орегон, работи со училишта (К-12) и програми за медијација во заедницата. Таа е медијатор во медијација на родители / тинејџери, жртви / сторители и соседства и волонтира како тренер за училишна медијација. Кети се загрижи за силното потпирање на Америка во војна како средство за решавање на меѓународниот конфликт. Таа грижа доведе до истражување и проучување, и конечно до оваа книга. Таа откри дека навистина пропуштила некои работи на часот по историја на САД.
Кети е автор и на сликовницата „Игра војна“; млад роман за возрасни, Критична маса, кој се занимава со сексуална злоупотреба во животот на тинејџерите; и две книги поврзани со решавање проблеми, ако изберете да не удрите и не пукајте! Ние и двајцата може да бидеме на иста страна.

Кети е дипломиран на Универзитетот Северозападен Назарен, Нампа, Ајдахо. Била волонтерка на Мировниот корпус, негувателка во дом за домување за третман на момчиња, секретар за канцеларија за геолошки истражувања, наставник во меѓународно училиште во Јужна Индија и родител домаќин за размена на студенти, покрај тоа што живеела и си играла со своето семејство на мала фарма каде што изобилуваат диви капини.

во близина
Приклучи се на кампањата и помогни ни #SpreadPeaceEd!
Ве молиме пратете ми е-пошта:

1 мисла на тема „Моќен случај против војната: Што пропушти Америка на часот по историја на САД и што можеме (сите) да направиме сега“

Придружете се на дискусијата ...

Дојдете до врв