Месец: август 2021

Спомен-обележје на Хирошима: Шефот на ОН жали за забавениот напредок кон целта без нуклеарна енергија

Подвлекувајќи ја посветеноста на ОН за постигнување свет без нуклеарно оружје, генералниот секретар Антонио Гутереш ги повика владите да ги зајакнат напорите за да се оствари оваа цел.

Нова книга: Повторлива постконфликтна правда

Etенет Герсон и Дејл Снаваерт претставуваат важен придонес за нашето разбирање на постконфликтната правда како суштински елемент на глобалната етика и правда преку истражување на Светскиот суд за Ирак (СТИ). Бесплатно прегледување на предговорот од Бети А. Риардон.

Повик за поглавја од книги: Учење мир преку елиминација на насилство

„Учење мир преку елиминација на насилство“ има за цел унапредување на мирот во и околу училиштата преку промовирање педагогија за мир и ненасилство. Предлози за достава: 15 ноември 2021 година.

Дојдете до врв