Програма за практиканство за човекови права и уметност 2016: Уметност и отпор преку образованието

Програма за практиканство за човекови права и уметност во 2016 година: Уметност и отпор преку образованието

Позадина на Уметност и отпор преку образование (АРТЕ):

Лансиран во јуни 2011 година во Newујорк, АРТЕ е новороденче, иновативна организација која користи уметност, дизајн и технологија за да ги поттикне младите да развиваат креативни решенија и да ја освестат локалните и глобалните предизвици за човековите права, поттикнувајќи лидерски можности за обука на други. За своите напори во областа на иновациите во човековите права и уметноста, АРТЕ доби и локален и меѓународен публицитет и признание.

Во есента 2016 година, ќе ја продолжиме оваа работа со зајакнување на групи на млади од средно училиште во формална училница или неформален амбиент по училиште во Newујорк. По гласањето и истражувањето на прашањето за човековите права по нивно избирање, младите ќе имаат можност да работат со муралисти во заедницата за да произведат јавен мурал фокусиран на човековите права.

Главни улоги на програма за едукација и уметност за човекови права:

Улогата на практикантот за образование на човекови права и уметност во Арте е двојна:

Прво, поддршка на градење на капацитети и раст на организацијата. Интернетот во АРТЕ ќе ги поддржи напорите на организацијата на еден или повеќе од следниве начини:

 • развој на систем за проценка на нашите програми,
 • спроведување на релевантно истражување на политиката за човекови права,
 • негување на партнери и мрежи во заедницата,
 • помагање на извршниот директор во спроведувањето можности за прибирање средства преку пишување грантови и други иницијативи за развој.

Второ, засновано врз вештините и интересите на практикантот, заедно со програмските потреби на организацијата, постојат потенцијални можности за олеснување со младите и во нашите училници и вон-класните програми. Ова може да вклучува:

 • олеснување на плановите за лекции од постојната наставна програма АРТЕ со млади,
 • придонес кон наставната програма на ARTE преку истражување, пишување и / или уредување;
 • спроведување на пред и пост-анкети на наставната програма АРТЕ.

Генерално, оваа стажирање е одлично искуство за секој што сака да научи како се гради основата на непрофитна организација преку водство и насока на искусен непрофитен професионалец. Практикантите, исто така, ќе имаат можност да работат директно со локални организации за човекови права, професионални уметници на мурали и центри за заедница засновани на млади. АРТЕ е посветена на поддршка на професионалниот развој на нивните практиканти секогаш кога е можно (на пр. Покани за конференции, работилници за градење вештини, итн.). Ова е важна можност за секој што бара практично искуство во работа со млади луѓе во областа на образованието за човекови права, уметничко образование и организирање на заедницата.

Потекло и искуство:

 • Тековните студенти на колеџ и постдипломски студии се охрабруваат да аплицираат.
 • Уметниците, дизајнерите, едукаторите за човекови права, инженерите, наставниците, организаторите на заедницата, истражувачите, проценувачите на податоци и технолошки такт се охрабруваат да аплицираат.
 • Мора да поседува силен интерес за застапување за човекови права и за уметничко образование (вклучувајќи дизајн и технологија) и страст за создавање позитивни промени во светот
 • Претходно искуство за работа со млади во заедница и во училишна средина е пожелно.

Знаење и вештини:

 • Цел, управувано и самостојно
 • Подготвеност критички да се анализира сопствената привилегија (на пример, расна, пол, способност или на друг начин) и / или привилегијата вградена во нашето општество за подобро разбирање како тоа структурно влијае на различните заедници во кои работиме.
 • Покажани вештини за комуникација и соработка и можност за преземање и управување со различни проекти истовремено
 • Подготвеност да преземе иницијатива и да придонесе за програмите и развојот на организацијата
 • Одлични компјутерски вештини, вклучувајќи искуство со канцелариски програми и страници на Google и платформи за социјални медиуми. Искуство со Photoshop и други програми за дизајн и префериран развој на веб-страница.
 • Смисла за хумор и креативност

Врз основа на множеството вештини и експертизата на кандидатот, ќе утврдиме фокус за вашата пракса. Некои можни улоги вклучуваат: Социјални медиуми и комуникации, Собирање средства и развој и развој на наставна програма.

Потребно:

 • Обврска од најмалку осум часа / недела за време на академската година.
 • Датумот на почеток е средината на септември 2016 година, а датумот на крај е крајот на јуни 2017 година, но е флексибилен доколку е потребно. Администрацијата ќе размисли за практиканти во текот на семестарот.
 • Практикантството може да се спроведува од далечина, со исклучок на неделни или двонеделни состаноци на практиканти и
 • Додека запишувањето во академска програма не е потребно, студентите се охрабруваат да добиваат курс за кредит и / или стипендија од нивната институција, бидејќи АРТЕ не е во состојба да обезбеди целосен финансиски надомест во овој момент.

Дали сакате да направите промена? Подготвени сте за предизвикот? Доколку сте заинтересирани, испратете ги следниве материјали за апликација најдоцна до Септември 30, 2016 до уметноста и отпорот преку образованието (АРТЕ) наmarissa@artejustice.org.

 • Писмо за намери - не подолго од една страница.
 • Резиме / CV - со претпочитани 2 препораки.
 • Фото пример за вашето омилено парче графити и / или мурализам - не мора да биде оригинално уметничко дело, може да биде слика надвор од улица или од интернет пребарување.

Апликациите ќе бидат разгледани, а интервјуата ќе бидат закажани на тркалачка основа, затоа ве молиме пријавете се што е можно поскоро. Ве молиме контактирајте не ако имате какви било прашања или претпочитате да ги доставувате материјалите за апликација преку USPS.

 

во близина
Приклучи се на кампањата и помогни ни #SpreadPeaceEd!
Ве молиме пратете ми е-пошта:

Придружете се на дискусијата ...

Дојдете до врв